Μουσείο Τυπογραφείας

Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν στο τέμενος Αλ-Άκσα, ταραχές με Παλαιστίνιους

Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν σήμερα το πρωί στο τέμενος Αλ-Άκσα στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να απομακρύνουν Παλαιστινίους που είχαν οχυρωθεί μέσα εκεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο Iσραηλινοί αστυνομικοί να εισέρχονται στο εσωτερικό του τεμένους αυτού, που αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ. Οι ταραχές ξέσπασαν λόγω της άφιξης κατά τη διάρκεια της νύχτας υπερ-ορθόδοξων Eβραίων που ήθελαν να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τζαμιών, όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ-Άκσα, την οποία αυτοί αποκαλούν Όρος του Ναού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «μασκοφόροι ταραξίες άρχισαν να πετούν πέτρες και βλήματα από το εσωτερικό του τεμένους προς τους αστυνομικούς, από τους οποίους μερικοί τραυματίστηκαν. Για να αποτροπεί η κλιμάκωση της έντασης και ταραχές, η αστυνομία εισήλθε μόλις μερικά μέτρα μέσα στο τζαμί και έκλεισε τις πόρτες του, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη»..

Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία βρίσκονται ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ- Άκσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.