Μουσείο Τυπογραφείας

Ειρωνίες Σπίρτζη… Αποχωρήσεις Μαλανδράκη

Μετά το τέλος της συνέντευξης Σπίρτζη ακολούθησαν διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Υποδομών με διάφορους φορείς. Ανάμεσα τους ο δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης και κάτοικοι της περιοχής του Αλικιανού. Ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε από τον υπουργό τη συνδρομή του Υπουργείου ώστε «να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης για νέα, σύγχρονη γέφυρα στον Αλικιανό».

“Αστραψε και βρόντηξε” ο υπουργός. «Δηλαδή δήμαρχε τι θέλεις; Θα ανακατασκευαστεί όπως το γεφύρι της Πλάκας στην Ηπειρο η γέφυρα του Κερίτη, θα μπει μέχρι το Πάσχα “Μπέλεϊ”, θέλεις να δεσμευτώ ότι θα φτιάξω νέα γέφυρα;» είπε με πολύ έντονο ύφος.

Ο δήμαρχος Πλατανιά επέμεινε ότι δεν ζητά να κατασκευαστεί άμεσα νέα γέφυρα αλλά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις μελέτες.

Πάλι οργισμένα απάντησε ο υπουργός με τον κ. Μαλανδράκη να σηκώνεται από το τραπέζι και να δηλώνει ότι αποχωρεί. «Βλέπετε ότι είμαι εγκρατής, κρατάω χαμηλούς τόνους αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τέτοια συμπεριφορά» είπε ο δήμαρχος Πλατανιά.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης που παρακάλεσε τον κ. Μαλανδράκη να μην αποχωρήσει.
Ο δήμαρχος Πλατανιά επέστρεψε στο τραπέζι… ωστόσο η συζήτηση συνεχίσθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους! «Θα μπει στρατιωτική γέφυρα, θα κοστίσει 10 εκατομμύρια η ανακατασκευή της πεσμένης, θέλετε άλλα 10 εκ. για καινούργια; Πού θα τα βρούμε τόσα λεφτά ;… Δηλαδή τι θέλεις; Να σου πω ότι είμαι “Νέα Δημοκρατία” και ναι πάρε λεφτά που δεν έχω; Αυτό θέλεις;» είπε ο κ. Σπίρτζης στον κ. Μαλανδράκη.

«Δεν έχετε ιδέα τι τραβάμε εδώ και ένα μήνα!» ήταν η απάντηση του Γ. Μαλανδράκη, «τα ίδια τραβάω και εγώ στο Υπουργείο και μου έφερες εδώ και τους κατοίκους να φωνάζουν» ανταπάντησε ο Υπουργός, με τον δήμαρχο Πλατανιά να δηλώνει για δεύτερη φορά ότι αποχωρεί και ότι αυτός δεν έφερε κανένα κάτοικο να διαμαρτυρηθεί. Πάλι ο κ. Πολάκης παρακάλεσε τον κ. Μαλανδράκη να παραμείνει στην αίθουσα, με τον κ. Σπίρτζη να του ζητάει να τον αφήσει να φύγει γιατί θα… πλακωθούν!

Τελικά ο κ. Μαλανδράκης παρέμεινε στην αίθουσα και μετά την αποχώρηση κατοίκων και άλλων αυτοδιοικητικών κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους Σπίρτζη, Πολάκη και τους βουλευτές και συμφώνησαν να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση της Π.Ε. Χανίων με το Υπουργείο για την εκπόνηση προμελέτης για την κατασκευή νέας γέφυρας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.