Μουσείο Τυπογραφείας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γρηγόρη Αρχοντάκη

Μετά από πολύ προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά σαν υποψήφιος στο συνδυασμό ΜΑΖΙ για τα ΧΑΝΙΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Αρχοντάκη.
Πολλοί οι λόγοι που με οδήγησαν να κάνω την υπέρβασή μου…
Οι δημοτικές εκλογές σου παρέχουν την ευκαιρία να ασχοληθείς ενεργά με τα κοινά. Να δοκιμάσεις να πραγματοποιήσεις μερικά οράματα, αλλά και να δοκιμασθείς για την αποτελεσματικότητά σου. Αλλωστε για μια Δημοτική Αρχή εκείνο που έχει σημασία είναι αν έχει οράματα και στόχους και βεβαίως αν είναι ικανή να τα πραγματοποιήσει. Μια Δημοτική Αρχή που διαχειρίζεται την καθημερινότητα του πολίτη αλλά που δεν είναι ικανή να βελτιώνει την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
– Ανταλλάσσοντας απόψεις με τον υποψήφιο δήμαρχο, για στόχους και οράματα και για την καθημερινότητα του πολίτη, διαπίστωσα, ότι είμαστε πολύ κοντά… ιδιαίτερα όσον αφορά τους ελεύθερους χώρους… στρατόπεδο Μαρκοπούλου… τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα της πόλης, ακόμα και τη θεσμοθέτηση κάποιων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μια πόλη που δεν έχει ελεύθερους χώρους, για άθληση και αναψυχή, που βάζει σε προτεραιότητα τα τροχοφόρα και όχι τους πεζούς, που είναι εχθρική στο αστικό πράσινο, που δεν μπορεί να δρομολογήσει έστω, διαδικασίες για την προστασία της ιστορικής της κληρονομιάς, δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους πολίτες της, πόσο μάλλον δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα προσελκύει επισκέπτες.
– Ετσι χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, θεωρώ τον Γρηγόρη Αρχοντάκη τον πιο ικανό για να γίνουν επιτέλους εκείνα τα έργα στην πόλη μας… που τόσα χρόνια περιμένουμε. Εργα που θα δώσουν στην πόλη των ονείρων μας κάποιες υπεραξίες… άυλες και υλικές. Γιατί δεν θα διαφωνήσει πιστεύω κανείς μαζί μου ότι αυτή η πόλη… η Βενετία της Ανατολής… με την απραξία των τελευταίων Δημοτικών Αρχών, ό,τι έχει να προβάλλει είναι τα έργα παλαιότερων εποχών. Οι τελευταίες Δημοτικές Αρχές δεν οραματίστηκαν μια πόλη που θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους πολίτες της και θα είναι ελκυστική για τους επισκέπτες της. Ετσι τα τελευταία χρόνια σ’ αυτή την πόλη δεν προστέθηκε τίποτα… τουναντίον της αφαιρέθηκε, όπως η πύλη εισόδου του Αεροδρομίου Δασκαλογιάννης, χωρίς να είναι ικανή η Δημοτική Αρχή να αντιδράσει για τα συλλογικά συμφέροντα της περιοχής…. ακόμα και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου που μας δόθηκε η ευκαιρία πριν μια δεκαετία να το αποκτήσουμε, χωρις ενοίκια, η τότε Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε.
Ολοι μας έχουμε ένα παρελθόν, που προσπαθεί να προσδιορίσει το παρόν μας. Απομένει το μέλλον να μας κρίνει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.