Μουσείο Τυπογραφείας

Υπάρχουν κι είναι… ολόγυρά μας

Ηθοποιός μπορεί να σημαίνει φως, ωστόσο υπάρχουν καλοί και κακοί ηθοποιοί όπως και σε κάθε επάγγελμα εξάλλου! Το αυτό ισχύει και με τους βουλευτές όπου βρίσκουμε ουκ ολίγες διαβαθμίσεις! Καλοί, κακοί, μέτριοι, ανίκανοι, πονηροί, πανέξυπνοι, επαγγελματίες, ερασιτέχνες κ.ο.κ.! Υπάρχουν κι εκείνοι που παν για τα πολλά κι άλλοι για μια γκαζόζα…
Ουκ έστιν αριθμός διαβαθμίσεων! Eίπαμε…
Υπάρχουν επίσης κι αυτοί οι τελευταίοι, οι της εποχής της κρίσης, οι μνημονιακοί και μη, οι άλλοτε έτσι κι άλλοτε αλλιώς! Υπάρχουν εκείνοι που ούτε στ’ ονειρό τους δεν περίμεναν ότι θα γίνουν βουλευτές, κι άλλοι που ακόμη κοιμούνται κι ονειρεύονται!
(«Υπάάάρχουν/ κι όσο υπάρχουμε θα υπάρχουν/ σκλάάάβα τη ζωή μας θα ‘χουν»· είπα να πω κι εγώ ένα από τα… πιο ωραία λαϊκά, μιας κι είναι κι αυτό επίκαιρο, για να σκάσουν οι οχτροί μας· κλείνω παρένθεση!).
Και κάπου εδώ μπαίνει κι ο βουλευτής στυλ “Παπαχριστόπουλος”! Οχι ότι είναι ο μοναδικός του είδους αλλά από τους υπόλοιπους που πριν από λίγες ημέρες προσχώρησαν στο κυβερνών κόμμα, αυτός έχει μια ιδιάζουσα ξεχωριστή ιδιομορφία!
…Είσαι το λοιπόν “Παπαχριστόπουλος”, έχεις φέρει γυροβολιά σχεδόν όλα τα κόμματα εδώ και 20+ χρόνια, καταλαβαίνεις ότι τα ψωμιά του κόμματος με το οποίο εξελέγης την τελευταία φορά τελειώνουν, δεν θα τιμήσεις για άλλη μια φορά την ιστορία σου; Θα την τιμήσεις και θα ανέβεις στο τρενάκι που έχει ο Αλέξης,! Κι έπειτα θα κατέβεις! Κι ίσως να ξανανέβεις ή και να μείνεις μόνος!
Νιώθεις μπερδεμένος, νιώθεις ότι μπορείς ακόμη να εμπαίζεις τους γύρω σου μα όχι τον εαυτό σου! Πρωτοπορείς εξάλλου είσαι μοναδικός στη κολοτούμπα τριπλό τετραπλό αξελ και προσγείωση με το κεφάλι… αλλά δεν σε νοιάζει! Τι να σε νοιάξει δηλαδή; Εκεί εξω υπάρχει ο λαός που περιμένει να του εξηγήσεις και να τον  πείσεις ότι προσφέρεις τα πάντα υπέρ της πατρίδος. Οτι λειτουργείς για το συμφέρον του και ότι οφείλεις να βρίσκεσαι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου! «Οι άλλοι είναι καλύτεροι;», αναλογίζεσαι!
«Διάλε το ψώμα», που λένε και στο χωριό μου! Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι πολλοί που θα σε ψηφίσουν για να τους… σώσεις και πάλι! Αυτοί είν’ η δύναμή σου, κι εσύ επάξια τους εκπροσωπείς νομίμως…

1 σχολιο

  • [Γιώργος Π. Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Δεν μπορώ, δεν μ’ αφήνετε να “ξεκολλήσω” από την περιοχή των “ΣΧΟΛΙΩΝ” και πάντα με προλαβαίνετε με τα απίστευτα όμορφα, συμβολικά κι άκρως διανθισμένα με πνευματώδη χιούμορ κείμενα, εσείς οι νέοι μας ταλαντούχοι άνθρωποι -συνεργάτες και δημοσιογράφοι των”Χ.Ν”- Μόλις, πριν λίγες μέρες διαβάσαμε το με σαρκαστικό χιούμορ άρθρο -αλλά τόσο διδακτικό- “ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ” του αγαπητού Παρασκευά Περάκη, Διευθυντού των “Χ.Ν.”, ωστόσο, φίλτατε Νεκτάριε εσύ το “παράκανες”!! Είχα καιρό, πολύν καιρό να διαβάσω τόσο όμορφο κοινωνικό κείμενο με τέτοιο χιούμορ που απεικονίζει ανάγλυφα όλες τις κατηγορίες της ανθρώπινης ζωής. Να γελάς και ταυτόχρονα να προβληματίζεσαι με το ανθρώπινο πρόσωπο των καιρών μας: είμαστε αδύναμα όντα εμείς οι άνθρωποι, με τα καλά και τα κακά μας. Είμαστε άνθρωποι τελικώς! Όμως, έχει σημασία που τα κείμενά σου, αγαπητέ Νεκτάριε, αποπνέουν μιαν απόκρυφη νοσταλγία και υφέρπουσα αγάπη [η αληθινή κι ανυπόκριτη ΑΓΑΠΗ, βέβαια, είναι κάτι άλλο που δύσκολα βιώνεται από μας τους αδύναμους ανθρώπους] και σίγουρα δεν βάζουν “ταμπέλες” στα στήθη των συνανθρώπων μας. Τελικό συμπέρασμα είναι, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε καλοί. Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε! Γογγύζουμε αλλά υπομένουμε κι αντέχουμε. Ο δρόμος για την πνευματική μας ωρίμανση είναι μεν ίσιος, αλλά μακρύς και πολύ δύσκολος. Και γίνεται, οσημέραι, δυσκολότερος αφού δεν μάθαμε να “μοιραζόμαστε”, και να βιώνουμε -τουλάχιστο- το ύψιστο δικαίωμα της Ηθικής Επιλογής [αληθινή Ελευθερία]. Τα θερμά μου συγχαρητήρια, αγαπητέ Νεκτάριε, και με τις καλύτερες ευχές μου. Φιλικά Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ [Νοτιο-Μακεδόνας πια!!]

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.