Μουσείο Τυπογραφείας

Ημέτεροι και ξένοι…

Μια χώρα που θέλει, μα δεν μπορεί. Και δεν μπορεί γιατί συνθλίβεται, λιώνει μέσα στην ακρισία.
Και κατόπιν, όταν ληφθεί μια σωστή απόφαση για να ωριμάσει και να αποδώσει, πρέπει να περάσουν 10 χρόνια. Στ’ αλήθεια τι γίνεται με την επένδυση στο Ελληνικό; Δεν θέλετε να μιλάμε γι’ αυτό. Εντάξει.
Η Εσθονία εγκωμιάστηκε πρόσφατα από τον Eλληνα πρωθυπουργό διότι η ανάπτυξή της βασίστηκε πάνω στην ψηφιακή τεχνολογία. Εμείς, τους εγκωμιάζουμε και στην Ελλάδα δεν προχωρούμε τα οικεία ζητήματα.
Κατά ριπάς τίθενται τα ερωτήματα. Κάθε οικονομία, κάθε κοινωνία, έχει ένα προφίλ, μια καμπύλη προόδου, παρατηρείστε τη δική μας. Διαγράφει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της.
Ο Μακρόν, επί παραδείγματι, δέχεται θυελλώδεις αντιδράσεις από το α’ εξάμηνο της θητείας του, παρά ταύτα προχωρά πεισματικά. Ετσι θα διαδραματίσει ρόλο η Γαλλία. Βρισκόμαστε ενώπιον της Δ’ Βιομηχανικής Επανάστασης. Τα θέματα για τις οικονομίες ανακύπτουν περίπλοκα και σύνθετα. Νανοτεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, έρευνα στα Πανεπιστήμια… Terra incognita (άγνωστη χώρα). Η Ελλάδα πρέπει να προφτάσει ν’ ανέβει στο τρένο, τώρα που ξεκινά ο διάλογος στην Ευρωπαϊκή Eνωση για την εμβάθυνσή της.
Μετά την πολιτική Τραμπ, η Ευρώπη είναι μόνη της. Μόνη της ανταγωνίζεται την Κίνα. Πώς συμμετέχουμε στο διεθνές παιχνίδι;
Οι αποξηραμένες σκέψεις, αυτή η παλαιοντολογική περιστροφή γύρω από το παρελθόν, παρακμάζει τη χώρα. Το μοτίβο μας είναι προβλέψιμο.
Οι καιροί δεν είναι…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.