Μουσείο Τυπογραφείας

Ημερίδα αξιοποίησης αποβλήτων

Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Αξιοποίηση Αποβλήτων και Αειφόρος Διαχείριση Φυσικών Πόρων», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) κατά τις ώρες 08:30-17:00.
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος INVALOR «Ερευνητική Υποδομή για την Αξιοποίηση Αποβλήτων και Αειφόρου Διαχείρισης Φυσικών Πόρων», Υποέργο 6, Περιβαλλοντικές εφαρμογές από την αξιοποίηση αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος. Από το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχουν επίσης, ο Καθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης (Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος) και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κομνίτσας (Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων).
Κύριος στόχος του προγράμματος INVALOR είναι η διάχυση, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη της εφαρμογής ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων σε τομείς που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, την αξιοποίηση της πρωτογενούς και της απόβλητης βιομάζας, των βιομηχανικών, αγροβιομηχανικών και αστικών στερεών αποβλήτων και παραπροϊόντων για την παραγωγή νέων υλικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς και ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.