Μουσείο Τυπογραφείας

Ημέρα ποδηλάτου αφιερωμένη στη μνήμη Γιάννη Κτιστάκη

Ημέρα ποδηλάτου διοργανώνουν οι “Ποδηλάτρεις”, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων και το ΤΕΕ/ΤΔΚ το Σάββατο 7 Μαρτίου με τίτλο: «Το ποδήλατο χωράει παντού (;) 2005-2015 δέκα  χρόνια μετά. Βιώσιμη κινητικότητα στα Χανιά».

Η ημέρα ποδηλάτου περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις:
•Από τις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν προβολές φωτογραφιών με θέμα το ποδήλατο, από τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (Λε.Φ.Κι) και τη φωτογραφική ομάδα Φωτοσκίαση.
•5 μ.μ.: Ποδηλατοπορεία.
•6 μ.μ.: Συνάντηση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) ενταγμένη στο FORUM Το Βήμα της Πόλης των Χανίων που οργανώνει το ΚΑΜ, την οποία επιμελήθηκε ο Αρχιτέκτων Ζαχαρίας Πιστόπουλος και περιλαμβάνει:
α.  Ομιλία του Θ. Βλαστού καθηγητή ΕΜΠ – συγκοινωνιολόγου  «Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές προκλήσεις για τις μετακινήσεις στην ευρωπαϊκή πόλη του 21ου αι. Η περίπτωση των Χανίων».
β. Εισηγήσεις  από τους ΠοδηΛάτρεις, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων, το ΤΕΕ  – Τμήμα Δυτικής Κρήτης και τον ΟΑΚ
γ. Τοποθετήσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
δ. Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μια εκδήλωση – μια ημέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο, όπου οι Ποδηλάτρεις οι οποίοι είχαν και την πρωτοβουλία της οργάνωσής της επαναλαμβάνουν την εκδήλωση που διοργάνωσαν 10 χρόνια πριν με το ίδιο θέμα: Τι έγινε – τι δεν έγινε αυτά τα 10 χρόνια; Τι θα θέλαμε να γίνει;
Ποια είναι η θέση των φορέων για το ποδήλατο, τους πεζούς και τη βιώσιμη κινητικότητα;».
Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Γιάννη Κτιστάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.