Μουσείο Τυπογραφείας

Ημέρα γνωριμίας

“Πλημμύρισε” από μαθητές και γονείς χθες το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη.
Oι επισκέπτες  ενημερώθηκαν για τα νέα τμήματα, τις μελλοντικές δράσεις του Ωδείου ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο και επιμελημένο μουσικό πρόγραμμα από τους καθηγητές του Βενιζελείου, που αναδείκνυε την αξία του κάθε μουσικού οργάνου. Επίσης έγινε ιδιαίτερη προβολή και παρουσίαση ομαδικών δραστηριοτήτων, όπως μουσικών συνόλων , χορωδιακών και θεατρικών σχημάτων καθώς και παραδοσιακής μουσικής. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαθητές της παιδικής χορωδίας Εγχόρδων που στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποίησαν μικρή συναυλία για το κοινό, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Έντμοντ Αλέξι.
Επιπλέον χθες υπήρχε η δυνατότητα για δωρεάν εγγραφή των νέων μαθητών. Εκτιμάται ότι για την νέα χρονιά εγγράφηκαν πάνω από 600 – 650 μαθητές, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.
Όπως έγινε γνωστό για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στο Βενιζέλειο Ωδείο Τομέας Μουσικοθεραπείας από Πτυχιούχο Μουσικοθεραπεύτρια που θα απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, δίχως να είναι απαραίτητη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου από τους συμμετέχοντες. Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί βιωματικό σεμινάριο μουσικοθεραπείας, με είσοδο δωρεάν για το κοινό.
Νέες εκδηλώσεις, συναυλίες και μουσικούς διαγωνισμούς, ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βενιζελείου Ωδείου Γιώργος Αραβίδης.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για τη διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη, Γιάννης Αντωνογιαννάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η Διοίκηση του Συνδέσμου και οι καθηγητές του Ωδείου προκειμένου, όπως είπε, «να αναβαθμίσουμε την μουσική παιδεία και εκπαίδευση, παράλληλα με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να επιμορφώσουν περισσότερο τους μαθητές μας».
Στο Βενιζέλειο Ωδείο διδάσκουν περισσότεροι από 40 έμπειροι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι καθηγητές και λειτουργούν εγκεκριμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού σχολές: Ενόργανης μουσικής (πιάνο), Εγχόρδων (βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο), Πνευστών (φλάουτο, τρομπέτα), Κλασικής κιθάρας, Μονωδίας, Βυζαντινής Μουσικής, Ανωτέρων Θεωρητικών (ειδικό αρμονίας, αντίστιξη, φυγή). Επίσης λειτουργούν οι σχολές: φλογέρας, ακορντεόν, σύγχρονου τραγουδιού, ηλ. Αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου, υποχρεωτικων θεωρητικών, μουσικής δωματίου, μπουζουκιού, τζουρά, μπαγλαμά, μαντολίνου, λαούτου, ούτι, κρητικής λύρας, παραδοσιακού βιολιού, σχολή κρουστών (ντραμς, jembe, udu). Ακόμη λειτουργούν τμήματα: σύγχρονου τραγουδιού, βασικής μουσικής προπαιδείας, χορωδίας, ορχήστρα εγχόρδων, σύνολο μοντέρνας μουσικής, σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και Σάββατο 9 με 2 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Ωδείού στην οδό Ν.Φωκά 5. Τηλέφωνο: 2821 0 43067, e mail : veni30@otenet.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.