Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες της πόλης

Κύριε διευθυντά,
ας ευχηθώ το Χριστός Ανέστη, λόγω των ημερών, ας έχουμε όλοι υγεία και προκοπή.
Προκοπή όμως, για να έχουμε, πρέπει όλοι μας, στον τομέα του ο καθένας, να δείχνει υπευθυνότητα, ζήλο, δύναμη και σεβασμό πρώτα στον εαυτό του και μετά στους ανθρώπους που συναναστρέφεται, στον χώρο που ζει και εργάζεται και βέβαια στην πόλη που διαμένει.
Τις ημέρες του Πάσχα, ήλθαν περίπου 10.000 επισκέπτες στα όμορφα Χανιά μας. Χάρηκαν τις ομορφιές της πόλης, τον ήλιο, τη θάλασσα, τη φιλοξενία, την αγάπη του ντόπιου για τον ξένο.
Ήταν όμως η πόλη έτοιμη να ευχαριστήσει όλους αυτούς ώστε να φύγουν με τις καλύτερες δυνατόν εντυπώσεις;
Κάποια σημεία της πόλης θέλανε συμμάζεμα, κάποιες λακκούβες ακόμα υπάρχουν σε κεντρικά σημεία… Οι πολλές βροχοπτώσεις έχουν ακόμη τις συνέπειες έντονες στην εθνική οδό, με πεσμένες πέτρες και χώματα, όπως και στο κέντρο της πόλης κατολισθήσεις επικίνδυνες που δεν έχουν αντιμετωπισθεί.
Εκτός όμως από όλα αυτά τα “κακώς έχοντα” που ίσως έχουν κάποιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους, επιμένω και θεωρώ γελοίο και επικίνδυνο το γεγονός ότι ακόμη στο Ρολόι του Κήπου, δεν έγινε κάτι και ακόμη υπάρχουν τα πράσινα δίχτυα που… ρακοποιήθηκαν και ανεμίζουν και δείχνουν την εγκατάλειψη σε καιρικά φαινόμενα και στο έλεος του Θεού. Πρόταση εύκολη, γρήγορη, φτηνή… Ας αντικατασταθεί τουλάχιστον το πράσινο προστατευτικό με 10 μέτρα καινούριο, ας τοποθετηθεί σωστά, ώστε τουλάχιστον ο επισκέπτης που το βλέπει να νομίζει ότι άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα. Εμείς οι Χανιώτες που το βλέπουμε δύο χρόνια τώρα έτσι, θα υπομείνουμε με καρτερικότητα… για την εξέλιξη. Και το συντριβάνι του λιμανιού, αποκαλύφθηκε αλλά μέχρι προ ημερών ήταν ακόμη άδειο από νερό… Δεν ξέρω αν αυτές τις ημέρες βάλουνε νερό. Αν όχι, νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να το γεμίσουν με μερικά κυβικά νερού, γιατί συντριβάνι δίχως νερό είναι κάτι άλλο…
Η δημοτική αρχή, κύριε διευθυντά, όπως πολύ σωστά σχολιάσατε στο φύλλο της Πέμπτης 20/4, των “Χανιώτικων νέων”, ας βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την αισθητική αυτού του τόπου. Χρέος όλων είναι να σεβαστούν την ψήφο των Χανιωτών. Να εργαστούν, να δουλέψουν από κοινού, να αντιληφθούν ότι υποχρέωση έχουν απέναντι στους πολίτες και όχι απέναντι στα υπουργεία. Όσοι δεν μπορούν, ας αποχωρήσουν… Γιατί πολύ απλά δεν φταίνε σε τίποτε τα Χανιά για να πέφτουν θύμα τέτοιων πρακτικών….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.