Μουσείο Τυπογραφείας

Ιδού το νέο Kia Rio

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου βλέπει το φως της δημοσιότητας τέσσερις σχεδόν βδομάδες πριν το επίσημο ντεμπούτο της στην πόλη του φωτός.

Οι Κορεάτες μιλούν για ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο σχεδιαστικά φαίνεται να ακολουθεί την οδό της εξέλιξης, παρά της ρήξης-επανάστασης σε σχέση με το παρελθόν. Σήμα κατατεθέν του νέου Kia Rio είναι η χαρακτηριστική πλέον στενόμακρη μάσκα, ενώ από εκεί και πέρα θετικές εντυπώσεις –αν μη τι άλλο, με δεδομένο το φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα- τα πιο «λεπτά» εμπρός φωτιστικά σώματα, ο μεγαλύτερος σε μήκος εμπρός πρόβολος καθώς και η πιο στενή και πιο «όρθια» πίσω κολώνα.

Από πλευράς διαστάσεων, η Kia ανακοινώνει πως το νέο Rio είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 15 μόλις χλστ., εκ των οποίων τα 10 χλστ. «δαπανήθηκαν» στη διεύρυνση του μετοξονίου του. Αυξημένο κατά 5 χλστ. είναι και το πλάτος, ενός το ύψος του αμαξώματος είναι μικρότερο κατά 0,5 εκ.

Στο εσωτερικό, η εικόνα δείχνει αρκετά ευχάριστη, χάρη στο μοντέρνο σχεδιασμό του ταμπλό, στο οποίο δεσπόζει η νέα οθόνη αφής. Οι περιφερειακοί διακόπτες είναι εμφανώς λιγότεροι σε σχέση με το παρελθόν, ενώ κομψή αποδεικνύεται και η αισθτική του πίνακα οργάνων.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, οι ιθύνοντες της εταιρείας δεν έχουν επισήμως ανοίξει τα χαρτιά τους. Ωστόσο, βέβαιο είναι πως κάτω από το καπό θα συναντάμε τόσο τον 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο των 1.000 κ.εκ. της εταιρείας, όσο και τον νέο 1.400άρη της, ο οποίος θα προσφέρει κίνηση στην έκδοση GT.

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.