Μουσείο Τυπογραφείας

Ιδιες υποσχέσεις, παλιά αιτήματα

Τρίτη ορκωμοσία χθες για την Περιφερειακή Αρχή Κρήτης καθώς η πλειοψηφία των πολιτών του νησιού ανανέωσε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Σταύρου Αρναουτάκη και των συνεργατών του, όσων τουλάχιστον επανεξελέγησαν.
Ετσι, ακούσαμε χθες τον περιφερειάρχη να μιλά για ανάπτυξη, για διεκδίκηση και να προτάσσει το ζήτημα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης.
Πέντε χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 2014, ακούγαμε και τότε για συγκρητισμό και ισόρροπη ανάπτυξη. Όραμα -και τότε- ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης.
“Ταξιδεύοντας” ακόμα λίγα χρόνια πόσα, τον Δεκέμβριο του 2010, συναντάμε πάλι το ίδιο όραμα και τους ίδιους στόχους. «Ενα βιώσιμο και ισόρροπο αναπτυξιακό πλαίσιο για την Κρήτη», όπως έλεγε χαρακτηριστικά στην ομιλία του τότε ο περιφερειάρχης. Εκ των βασικών ζητούμενων και τότε, οι οδικές υποδομές.
Εύκολα γίνεται αντιληπτή η μεγαλύτερη πρόκληση για τη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής: Στην… επόμενη ορκωμοσία, να μην επαναληφθούν οι ίδιες δηλώσεις. Να έχει γίνει πράξη τόσο ο συγκρητισμός όσο και η ισόρροπη ανάπτυξη. Να μην αναζητούμε και τότε ΒΟΑΚ και άλλα μεγάλα έργα υποδομής, η ανεπάρκεια των οποίων ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη είναι πρόδηλη.
Εννιά χρόνια είναι πάρα πολλά για να ζητηθεί επιπλέον υπομονή και πίστωση χρόνου από τους πολίτες.
Είναι καιρός τα Χανιά να διεκδικήσουν όσα στερήθηκαν αυτά τα χρόνια.
Εφθασε ο καιρός, αντί για τις δημόσιες σχέσεις να εστιάσουμε στο δημόσιο συμφέρον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.