Μουσείο Τυπογραφείας

Η ζωή… μέσω application

Είναι πραγματικά ασύλληπτο το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το μυαλό ενός δημιουργού ηλεκτρονικών εφαρμογών.  Αμέτρητες καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να αποτυπωθούν μέσω application κάνοντας τη ζωή μας εύκολη ή δύσκολη.
Παρακάτω θα δείτε έξι χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογών που πολλές φορές αντικαθιστούν και την ανθρώπινη σκέψη. Στη συνέχεια προσπαθήστε να αντιστοιχίστε την κάθε εφαρμογή από αυτές σε μια επιχείρηση.

• CERBERUS
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ξαναβρείτε το κλεμμένο ή χαμένο τηλέφωνό σας. Το πρόγραμμα καταγράφει την τοποθεσία της συσκευής, μαζί με ιστορικό, και έτσι μπορείτε να δείτε από τον υπολογιστή σας ακριβώς πού βρίσκεται. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία τον κλέφτη, να ανοίξετε το μικρόφωνο και να ακούσετε τι λέει ή να κάνετε να ηχήσει συναγερμός.

• Rimshot & Crickets
Δεν έχετε ιδιαίτερο χιούμορ και ο κόσμος δε γελάει με τα αστεία σας; Τότε, δυστυχώς, θα χρειαστείτε αυτή την εφαρμογή. Με το που λέτε κάποιο αστείο και δε γελάει κανείς, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί της εφαρμογής και το κινητό σας τηλέφωνο θα σας ανταμείψει για το αστείο που είπατε δημιουργώντας την κατάλληλη βαβούρα (γέλιο, χειροκροτήματα κ.λπ.).

• SWISS ARMY KNIFE
Το λέει και το όνομά του. Φακός, μετατροπέας μονάδων, χρονόμετρο, πυξίδα, αλφάδι με «φυσαλίδα», αριθμομηχανή, μεγεθυντικός φακός, καθρέφτης, χάρακας.

• SPORTS TRACKER
Καταγράφει την άσκησή σας (τρέξιμο, ποδήλατο, περπάτημα, skating, σκι, κωπηλασία, γκολφ κ.ά.) με πολλές παραμέτρους όπως ταχύτητα, απόσταση, ρυθμό, παλμούς, θερμίδες κ.λπ. και καταγράφει τις επιδόσεις σας. Επιπλέον, σας δίνει πληροφορίες για άγνωστες διαδρομές που άλλοι πριν από εσάς έχουν καταγράψει και θέλουν να μοιραστούν.

• Lose it
Μία εφαρμογή για όσους θέλουν να χάσουν τα επιπλέον κιλά που απέκτησαν. Αφού εισάγετε ορισμένα δεδομένα όπως βάρος, ύψος κ.λπ., η εφαρμογή βγάζει ένα πλάνο “καύσης” θερμίδων σε ημερήσια βάση προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των θερμίδων που καταναλώνετε σκανάροντας το barcode της συσκευασίας.

• Dream:ON
Είναι πλέον δυνατό για τους ανθρώπους να δημιουργήσουν το τέλειο όνειρο και έτσι να ξυπνήσουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ανανεωμένοι. Το Dream:ON παρακολουθεί τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου και παίζει μία προσεκτικά σχεδιασμένη μελωδία με συγκεκριμένο σενάριο, όπως “καλοκαιρινές αναμνήσεις”, “βόλτα με τον σκύλο”, “ταξιδεύοντας στον κόσμο”,  τη στιγμή που ονειρεύεται. Στόχος είναι να επηρεάσουν τα όνειρα του χρήστη. Στο τέλος του ονείρου η εφαρμογή σημαίνει έναν απαλό συναγερμό και κατευθύνει τον χρήστη να καταγράψει το όνειρό του.
Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, λοιπόν, δημιουργούν το δικό τους application. Το e-shop, το Delivery και το Listen live είναι από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές επιχειρήσεων.
Στην προκειμένη περίπτωση, το CEREBUS θα μπορούσε να δημιουργηθεί από μια εταιρεία SECURITY, το Rimshot & Crickets από μια λέσχη επιτραπέζιων παιχνιδιών, το SWISS ARMY KNIFE από μια επιχείρηση εμπορίας Επαγγελματικών Εργαλείων, το SPORTS TRACKER από ένα τοπικό γυμναστήριο, το Lose it από ένα διαιτολογικό κέντρο και το Dream:ON από το κέντρο ψυχικής υγείας.
Η παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι το γιατί να δώσουν έτοιμες τις υπηρεσίες τους μέσα από το application. Εδώ χρειάζεται να κάνουν τη διαφορά και να “παγιδέψουν” τον χρήστη να χρησιμοποιεί την εφαρμογή συνδυαστικά με τις υπηρεσίες της εκάστοτε εταιρείας. Στόχος δεν είναι η εφαρμογή να δείχνει μόνο την τοποθεσία της επιχείρησης, αλλά να είναι διαδραστική με τον χρήστη. Να έχει να πει κάτι διαφορετικό, κάτι καινοτόμο εκτός από τα προφανή.
Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.