Μουσείο Τυπογραφείας

Οι Βαρώνοι, τα Δαχτυλίδια και ο Δήμος Χανίων

Η ποδοσφαιρική ομάδα των υποψηφίων Δημάρχων δεν θα μπορούσε να αποφύγει και τούτη τη φορά την εκλογική παράδοση: Στους μισούς και πάνω συνδυασμούς, υπάρχουν σε πρώτο πλάνο κομματικά δαχτυλίδια αλλά φιγουράρουν και γνωστοί Βαρώνοι.
Τα μεν δαχτυλίδια δίδονται ως αρραβώνας από συγκεκριμένα κόμματα σε (κατά τα άλλα) ανεξάρτητους υποψήφιους συνεργαζόμενους με έκαστο κόμμα. Αλλά και οι περιφερόμενοι Βαρώνοι συντρέχουν σε κάποιους συνδυασμούς με την προίκα τους και με συγκεκριμένο αριθμό (κλειδωμένων) ψηφοφόρων.
Οποιος μπορεί, θυμάται την αλαζονεία πολιτικού να υποστηρίζει, και πως και γάιδαρο να κατεβάσουν στις εκλογές, θα βγει Δήμαρχος. Δαχτυλίδια υπάρχουν και στους μισούς και πλέον υποψηφίους και σήμερα.
Μασάει η κατσίκα ταραμά; Εκεί είναι το θέμα. Στο κατά πόσο είμαστε ικανοί επιτέλους να καταλάβουμε πως η ψήφος για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνεται με άλλα κριτήρια.
Κανείς κομματικός μηχανισμός δεν μπορεί να δώσει στη Δημοτική πλειοψηφία, την απαραίτητη πολυφωνία και τις συνδυαστικές ικανότητες που χρειαζόμαστε.
Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται εξαιρετική ικανότητα στον υποψήφιο Δήμαρχο να διοικήσει και να συντονίσει ένα Μητροπολιτικό Δήμο επικεφαλής 1000 υπαλλήλων, τόσων Δημοτικών ενοτήτων και επιμέρους Οργανισμών.
Θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν η ομάδα του υποψηφίου (όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε σ’ αυτήν την πόλη), έχει τα πρόσωπα με συγκρότηση και ικανότητες να ανταπεξέλθει και να έχει αποτέλεσμα. Και κυρίως αν ο ίδιος έχει την πυγμή να τους συγκροτήσει σε ένα ενιαίο σύνολο, να δώσει όραμα και να επιβληθεί σε κάθε είδους μικροπολιτικές επιδιώξεις και μικροσυμφέροντα.
Αν έχει τη διαύγεια και την ελευθερία να προσεταιριστεί δυναμικό και από άλλους συνδυασμούς την επόμενη μέρα, ή θα μείνει περιχαρακωμένος να τον πολεμούν όλοι μαζί…
Αν η ομάδα του κάθε υποψηφίου δημάρχου απαρτίζεται από κομματικές στενές επιλογές, εννοείται ότι θα αντιπροσωπεύει μια στενή αντίληψη για τον Δήμο στο σύνολό του, και αν αποτελείται από βαρώνους, πολύ σύντομα ο κάθε ένας λειτουργεί με την Βαρωνία του στον Δήμο. Το είδαμε το μπάχαλο πρόσφατα.
Η σαλάτα ξινίζει, αποσυντίθεται και ο Δήμος σέρνεται….
«Μου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια… και κοιμάμαι στα σανίδια…».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.