Μουσείο Τυπογραφείας

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της άρδευσης

Από ένα δωμάτιο με οθόνες που αναμεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο, ελέγχονται εδώ και 1 χρόνο όλα τα μεγάλα αντλιοστάσια του Ο.Α.Κ. Το control room του Οργανισμού στην Αγιά ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της υδροάρδευσης, μπορεί να ορίσει την παροχή του νερού, να προχωρήσει σε ρυθμίσεις από μακριά αλλά και να ενημερώσει άμεσα τα συνεργεία για να προχωρήσουν σε επισκευές.

  • Ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου έχει εγκαταστήσει τον τελευταίο χρόνο ο ΟΑΚ
  • Ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου έχει εγκαταστήσει τον τελευταίο χρόνο ο ΟΑΚ
  • Ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου έχει εγκαταστήσει τον τελευταίο χρόνο ο ΟΑΚ
  • Προσωπικό του ΟΑΚ ελέγχει σχεδόν όλο το δίκτυο των μεγάλων αντλιοστασίων μέσα από ένα σύστημα καμερών και αισθητήρων

«Aπό τη μεγάλη οθόνη βλέπουμε τα μεγάλα αντλιοστάσια στα Μυλωνιανά, στο Πατελάρι, στο Βλητέ, στον Κουρνά» μας δείχνει ο συντονιστής του control room κ. Κάρλος Διγενάκης, συμπληρώνοντας πως επίσης στις οθόνες παρακολουθούνται τα αντλιοστάσια στο Γεράνι, στο Βλητέ Ακρωτηρίου, στο ταχυδιυλιστήριο στα Δράμια, στον Τσιβαρά  στους Αρμένους, στο  Κολένι Κισσάμου, στο Μάλεμε κ.α.
Από μια άλλη οθόνη ελέγχεται το φράγμα του Βαλσαμιώτη, αλλά και όλη η εισροή και εκροή νερού σχεδόν σε όλα τα αντλιοστάσια του Οργανισμού.  Το control room λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
«Μέσα από το control room ελέγχουμε τη λειτουργία των κινητήρων και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, τη στάθμη των δεξαμενών, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Πριν από δύο χρόνια το προτείναμε και πριν από ένα χρόνο υλοποιήθηκε. Θα θέλαμε βέβαια να εκσυγχρονίσουμε τον εξοπλισμό μας ακόμα περισσότερο και να έχουμε περισσότερο προσωπικό καθώς το επόμενο διάστημα θα έχουμε συνταξιοδοτήσεις» εξηγεί ο κ. Διγενάκης.
Με το σύστημα παρακολούθησης αποφεύγονται οι δολιοφθορές και οι κλοπές στα αντλιοστάσια, ενώ σε διακοπές ρεύματος όπως το βράδυ της Τετάρτης στο αντλιοστάσιο των Μυλωνιανών μπορεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση ώστε να μην προκληθεί ζήτημα στην παροχή νερού.

Στο control room επίσης εργάζονται οι: Χρήστος Μυλωνάκης Παναγιώτης Πιπερίδης, Αντώνης Ηλιάκης, Κώστας Μπούτζουκας, Κώστας Προεστάκης, Αντώνης Λιονάκης, Τάσος Σκαράκης.
«Δεν  πρόκειται απλά για ένα  σύστημα συναγερμού αλλά ένα σύστημα με το οποίο μπορείς να παρέμβεις ώστε να κάνεις ρυθμίσεις ,να αυξομοιώσεις παροχές. Είμαστε σε συνεννόηση με Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ για να το εξελίξουμε ώστε να μπουν περισσότερες νέες τεχνολογίες» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Φ. Καζάσης, συμπληρώνοντας  πως η χρηματοδότηση του εξοπλισμού έγινε με ίδιους πόρους του Οργανισμού.

Ρύθμιση οφειλών
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών των  ιδιωτών καταναλωτών – χρηστών νερού  προς τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Πρόκειται για χρέη τα οποία βεβαιώθηκαν έως 30-9-2017, ανεξαρτήτως ύψους χρέους. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. στα τηλέφωνα: 2821029277, 2821029285, 2821029286

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.