Μουσείο Τυπογραφείας

Η “ακτινογραφία” του Νοσοκομείου Χανίων

12.209 ασθενείς εξετάστηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων και στο Διαγνωστικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ενωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας.

Η παρουσίαση έγινε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπέας ανέφερε ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν 272 γιατροί και 390 νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό ενώ παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία για το 2018.
Σύμφωνα με την σχετική παρουσίαση για το 2018, στα Εξωτερικά Ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 80.741 περιστατικά, στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσήλθαν 98.883 περιστατικά ενώ εξετάστηκαν στα Ολοήμερα Ιατρεία 12.612 ασθενείς. Συνολικά εξετάστηκαν 192.236 περιστατικά.
Καθ’ όλη την διάρκεια του 2018 νοσηλεύτηκαν 34,398 ασθενείς ενώ τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν 562.
Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης εξυπηρετήθηκαν 13.184.083 ασθενείς. Στο ΠΑΓΝΗ, εξυπηρετήθηκαν 271.625 περιστατικά, στο Βενιζέλειο 258.519, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 110.565 περιστατικά, στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου 96.524, στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 55.353, στο νοσοκομείο Νεάπολης 21.759 και στο νοσοκομείο Σητείας 43.665.

Σε ετοιμότητα
για τον κορωνοϊό
Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊου βρίσκεται το Γενικο Νοσοκομείο Χανίων με τη λήψη μίας σειράς προληπτικών μέτρων.
•Αναλυτικότερα, η επιτροπή λοιμώξεων εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των ασθενών, των επισκεπτών, των συνοδών και των εργαζομένων
•Ολα τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
•Η είσοδος στο νοσοκομείο γίνεται μόνο από ένα σημείο ώστε να είναι ελεγχόμενη και όλοι οι επισκέπτες και οι ασθενείς να ελέγχονται. Οι εισερχόμενοι ερωτώνται συγκεκριμένες ερωτήσεις από το προσωπικό ασφαλείας ενώ ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό κατά την είσοδό τους πρέπει να φοράνε προστατευτική μάσκα και να θερμομετρούνται.
• Όλα τα ραντεβού είναι προγραμματισμένα με χρονική διαφορά μεταξύ τους
•Υπάρχει ειδική διαμόρφωση στους χώρους για την διατήρηση της απαραίτητης απόστασης
• Μεταξύ των εξετάσεων υπάρχει περισσότερος χρόνος ώστε να αερίζεται ο χώρος επαρκώς και να καθαρίζεται σχολαστικά
•Ολοι οι χώροι του νοσοκομείου παρακολουθούνται συνεχώς προκειμένου να υπάρχει η βεβαίωση ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας
• Ολα τα ραντεβού προγραμματίζονται μέσω τηλεφώνου
• Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων επιτρέπεται να εισέλθει στο ασανσέρ. Οι ανελκυστήρες καθαρίζονται επαρκώς σε καθημερινή βάση και σε τακτά χρονικά διαστήματα

Τα ύποπτα κρούσματα
Τα ύποπτα κρούσματα ή οι ασθενείς με συμπτώματα εξετάζονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έξω από το νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του Covid19. Τρεις χώροι εξετάσεων έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους του κεντρικού κτηρίου που τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Υπάρχουν 8 ξεχωριστά δωμάτια αναμονής.
Τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα σχέδια δράσης έχουν αναπτυχθεί να αντιμετωπίζουν επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Δημιουργήθηκαν δύο ειδικές κλινικές για ασθενείς με Covid19. Μία με 11 δωμάτια και 34 κρεβάτια για την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων, για νοσηλεία πάνω από 24 ώρες και μία κλινική με 11 δωμάτια και 36 κρεβάτια για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Τα κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκαν σε 18 ενώ πέντε από αυτά είναι μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι κλινικές
και τα ιατρεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπέας, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, λειτουργούν: Α’ και Β’ Παθολογική Κλινική, Νεφρολογική Κλινική, ΚαρδιολογικήΚλινική, Παιδιατρικό Τμήμα, Πνευμονολογική Κλινική, Νευρολογική Κλινική, Ογκολογική Κλινικη, Γαστρεντερολογικό Τμήμα, Ρευματολογικό Τμήμα, Δερματολογικό Τμήμα, Ενδροκρινολογικό Τμήμα, Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Μονάδα Λοιμόξεων, Ειδική Μονάδα για την Μεσογειακή Αναιμία και την Δρεπανοκυτταρική Αναιμία,
Μονάδα Νεογνών, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Βιοπαθολογικό, Βιοχημικό, Αιματολογικό, Ανοσολογικό, Μονάδα Δωρεάς Αίματος, Παθολογικής Ανατομίας, Κυταρρολογικό, Ακτινολογικό, Πυρινικής Ιατρικής, καρδιακής επέμβασης, Λιθοτριψίας, φαρμακευτικό τμήμα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Α και Β’ Χειρουργική Κλινική, Ουρολογική, Παιδιατρικής, Οφθαλμολογική, Ορθοπεδική, Αναισθησιολογικό Τμήμα, Μαιευτική / Γυναικολογική Κλινική, Ωτορινολαρρυγγολογική κλινική, Νευροχειρουργικό Τμήμα, Οδοντιατρικό Τμήμα, Θωρακοχειρουργικό Τμήμα,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:
Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική και Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Κέντρο Μαστού, Ιατρείο Διαταραχών Υπνου, Παιδοχειρουργική κλινική, νεογνοχειρουργική κλινική, Ιατρείο πόνου, Χειρουργική Κλινική για Ισχία Νεογνών και Παιδιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.