Μουσείο Τυπογραφείας

Η πρώτη απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης πριν 30 χρόνια

Αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης πριν 30 χρόνια, το 1989 και φέτος αποφοίτησε από την ίδια Σχολή ο γιος της! Πρόκειται για τη Μαρία Μουτσάκη από την Ιεράπετρα, η οποία ήρθε στα Χανιά με αφορμή τη φετινή απονομή των διπλωμάτων μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Εμφανώς συγκινημένη είδε κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ τους νέους αποφοίτους να παραλαμβάνουν τα διπλώματά τους από τους κοσμήτορες των σχολών. Η κα Μουτσάκη θυμήθηκε την ανάλογη τελετή, το 1989 όταν είχε παραλάβει το δικό της δίπλωμα. Την κα Μουτσάκη συναντήσαμε στην εκδήλωση απονομής των διπλωμάτων μηχανικού όπου απηύθυνε χαιρετισμό και τη ρωτήσαμε για τα χρόνια που σπούδασε και τη χρονιά που παρέλαβε το δικό της δίπλωμα. «Το 1984 -θυμάται- ήμασταν από τους πρώτους φοιτητές που μπήκαμε στο Πολυτεχνείο. Γύρω στα 120 άτομα αν θυμάμαι καλά. Και αποφοίτησα εγώ και άλλος ένας συμφοιτητής τον Ιούνιο του 1989. Τώρα συνειδητοποίησα ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια και όλη αυτή η πορεία ειναι πάρα πολύ συγκινητική». Η ίδια μας λέει ότι εξίσου «συγκινητικό είναι ότι τον Μάρτιο (φέτος) αποφοίτησε από το ίδιο τμήμα ο γιος μου, από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης». Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, δήλωσε ότι «συμπληρώσαμε τριάντα χρόνια από την 1η απονομή πτυχίων που έγινε το 1989. Εκτοτε έχουν αποφοιτήσει περίπου 5.500 νέοι μηχανικοί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.