Μουσείο Τυπογραφείας

Η ΠΕΔ στηρίζει το ΔΗΠΕΘΕΚ

Την έγκριση της νέας τριετούς διάρκειας προγραμματικής σύμβασης με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ) και το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Κρήτης (ΠΕΔ). Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, σύντομα αναμένεται να βγει η προκήρυξη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, που είναι κενή για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα.

30.000 ευρώ ετησίως
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ που έγινε στις Βρύσες Αποκορώνου η ΠΕΔ θα καταβάλλει στο Θέατρο 30.000 ευρώ ετησίως. Ο δήμαρχος Χανίων που εισηγήθηκε το θέμα ανέφερε ότι η πορεία του Θεάτρου είναι «πολύ θετική» και έκανε μνεία στα 16.500 εισιτήρια που “έκοψε” το Θέατρο στην Επίδαυρο.
Υποστήριξε, δε, ότι είναι «ανακριβή» τα όσα λέγονται και γράφονται περί «καταστροφής» του Θεάτρου λόγω της έλλειψης καλλιτεχνικού διευθυντή. «Σίγουρα η έλλειψη καλλιτεχνικού διευθυντή δυσκολεύει το έργο του Θεάτρου αλλά δεν τίθεται θέμα καταστροφής», τόνισε ο κ. Βάμβουκας. Απαντώντας, δε, στις επικρίσεις που έχει δεχθεί η Διοίκηση του Θεάτρου για το γεγονός ότι η φετινή καλοκαιρινή παράσταση δεν θα περιοδεύσει στην ενδοχώρα της Κρήτης ο κ. Βάμβουκας απέδωσε την απόφαση αυτή στην έλλειψη μεγάλων θεατρικών σκηνών που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το έργο. Επίσης, σε ό,τι αφορά το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή υποστήριξε ότι η καθυστέρηση οφείλεται εξ ολοκλήρου στη γραφειοκρατία. Ωστόσο, έκανε γνωστό πως «είμαστε πολύ κοντά στο να βγει η προκήρυξη για τον καλλιτεχνικό διευθυντή».
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ. Βάμβουκα που άφησε αιχμές κατά δημοτικών συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, ζητούν την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. του Θεάτρου με ανθρώπους που θα λένε σε όλα “ναι”. «Είναι αδιανόητο αυτό. Το Δ.Σ. αποτελείται από ανθρώπους που έχουν προσωπικότητα και χαίρουν σεβασμού», σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων.

Το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή
Στο θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης λέγοντας πως θα πρέπει να “κλείσει” άμεσα το θέμα και η ΠΕΔ να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί κι έχει φέρει και πολλές αναταράξεις στη λειτουργία αλλά και την αποδοχή του Θεάτρου ως ένας φορέας πολιτισμού για την Κρήτη, θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί και θα πρέπει και η ΠΕΔ να πάρει απόφαση ώστε να επισπευσθεί η όποια διαδικασία ή αν χρειαστεί να γίνει και παρέμβαση για να ξεπεραστεί αυτή η αγκύλωση», επεσήμανε ο κ. Μαλανδράκης. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο παγκρήτιος χαρακτήρας του Θεάτρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.