Μουσείο Τυπογραφείας

Η οργή του Ευρωπαίου

H οργή…
Αυτή κυρίως κινητοποίησε τα “Κίτρινα Γιλέκα” και όλους τους υπόλοιπους πολίτες στη Γαλλία να ξεχυθούν στους δρόμους!
Δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει εκ του ασφαλούς αν οι συγκεκριμένες ταραχές και τα “Κίτρινα γιλέκα” υποκινούνταν από άλλους πολιτικούς φορείς, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ακόμη κι αυτά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, φαίνεται να μην μπορούν να κατευνάσουν την… οργή  εκείνων που ξεσπούν και ξεχύνονται στους δρόμους!
Εξάλλου και μόνο το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα χαρακτηρίζονται ως τα χειρότερα από την εποχή του Μάη του 1968, προβληματίζει τους λογής – λογής ειδικούς και μη που προσπαθεί ο καθένας να δώσει τη δική του ερμηνεία!
…Ο κόσμος, ο λαός, οι λαοί τελικά όχι μόνο εδώ στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο μοιάζουν να έχουν “πιεστεί” αφόρητα από την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες και οι επικεφαλής τους -και μιλάμε συγκεκριμένα για τους Ευρωπαίους της Ε.Ε.- μοιάζουν να ζουν σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν!
Εδώ στη χώρα μας όλο αυτόν τον καιρό της κρίσης έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι τις πολιτικές εκείνων που σε πολλές περιπτώσεις ήταν λανθασμένες· το έχουν κατά καιρούς παραδεχθεί και οι ίδιοι!
Από τους αγανακτισμένους της Ελλάδος, τους Podemos της Ισπανίας φτάνουμε λοιπόν και στα “Κίτρινα γιλέκα”· η οργή που τους βγάζει στους δρόμους αποτελεί έναν από τους κοινούς παρονομαστές τους!
Ωστόσο, δυστυχώς, ανάμεσα τους παρεισφρύουν ακροδεξιές παρατάξεις και ομάδες, οι οποίες επιχειρούν και αλιεύουν ψηφοφόρους που τους οδηγούν στον ευρωσκεπτικισμό και σε άλλες τακτικές!
Η Ε.Ε. κινδυνεύει εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς -όπως έχει επανειλημμένως γραφεί- οι ταγοί της δεν φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα σημάδια της κατάρρευσής της!

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ταγοί είναι λοιπόν όλοι βλάκες και εμείς οι άλλοι πιο έξυπνοι. Ή μήπως αυτοί έχουν να λύσουν δύσκολες και περίπλοκες εξισώσεις, ενώ εμείς έχουμε την πολυτέλεια της ανέξοδης γκρίνιας;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.