Μουσείο Τυπογραφείας

Η οικονομία στο επίκεντρο

Εν αναμονή εξελίξεων για την ελληνική οικονομία το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στον Μάρτιο.
Προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Oπως, μάλιστα, έχει αφήσει να διαφανεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, η συγκεκριμένη έκθεση εκτιμάται ότι θα είναι θετική.
Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών για αποφάσεις επί των διεκδικήσεων την ελληνικής πλευράς, όπως η δημιουργία μηχανισμού εξομάλυνσης με δυνατότητα μεταφοράς μέρους του υπερπλεονάσματος στο επόμενο έτος, η αλλαγή της χρήσης των κερδών από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων για επενδύσεις, η μείωση των στόχων στα πλεονάσματα από το 2021.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης αναμένεται εν συνεχεία να αναλυθούν, στις 5 Μαρτίου στη συνεδρίαση του EuroWorking Group το οποίο θα προετοιμάσει τη συνάντηση του Eurogroup στις 16 του ίδιου μήνα.
Αρχές Μαρτίου αναμένεται να βρεθούν στη χώρα μας ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ αλλά και ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Aντρέα Eνρια που θα συναντηθούν με τους τραπεζίτες και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με βασικά θέματα συζήτησης την εφαρμογή του σχεδίου “Ηρακλής”, τους πλειστηριασμούς και το νέο πτωχευτικό πλαίσιο.
Κρίσιμο λοιπόν το επόμενο διάστημα, ευχή και τα αποτελέσματα να είναι θετικά για την οικονομία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.