Μουσείο Τυπογραφείας

Η “μούμια” των Χανίων

Διαβάσαμε πρόσφατα την είδηση: “Η μούμια μίλησε: Η φωνή Αιγύπτιου ιερέα ακούστηκε ξανά έπειτα από 3.000 χρόνια”.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν ξυπνούσε μετά από χρόνια η “μούμια” των Χανίων, τι θα έλεγε για το σήμερα, για τα συμβαίνοντα στην πόλη και τον νομό Χανίων το 2020;
Νομίζω ότι ορισμένοι από τους τοπικούς ηγήτορες παίζουν το παιχνίδι του σχοινοβάτη που πάνω σε ένα τεντωμένο σύρμα προσπαθεί να περάσει από την μία πολυκατοικία στην απέναντι. Μάλλον είναι λίγο μπερδεμένοι.
Αυτό το πολιτικό θεώρημα μιας γκρίζας τακτικής των “πρόθυμων” για ν’ αλλάξει το σκηνικό, έχει κοντά ποδάρια.
Είναι αφόρητη η αίσθηση στην κοινωνία των Χανίων, με τα κάλπικα σκανδαλάκια, την αναίμακτη υπεράσπιση των “προθύμων”, αυτή η πολιτική τακτική των ταμπλόιντ της Μεγάλης Βρετανίας που ψάχνουν απεγνωσμένα θύματα στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ, τρομάρα μας.
Δείτε με πόση ευκολία “βγάζουν στη σέντρα” ανθρώπους για να γυρίσουν την ατζέντα σε μια βολική συζήτηση. Πόσο θα διαρκέσει αυτή η συζήτηση ένας Θεός ξέρει; Μια, δυο, τρεις ημέρες. Μετά θα βρουν τον επόμενο “πρόθυμο” και πάει λέγοντας.
Αυτό θα ονομάζεται και στην τοπική αργκό και “συμφωνία κυριων” αφού στοχευμένα θίγονται άνθρωποι της προηγούμενης Δημοτικής διοίκησης που σήμερα συνεργάζεται με την τωρινή Δημοτική Αρχή.
Αυτό που οι πιτσιρικάδες ονομάζουν μπούλινγκ…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.