Μουσείο Τυπογραφείας

Οι μονομάχοι

Ο κ. Τσίπρας είναι πιο χειμαρρώδης στον προεκλογικό αγώνα, έχει καλύτερο “θεατρικό μέρος”, προσπαθεί να μιμηθεί(;) μεγάλους λαϊκούς ηγέτες.

Ο κ. Μητσοτάκης εκλεπτύνει την απλότητα της σκέψης του.
«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν αυτά και πρέπει να το κάνουμε έτσι».

Παρακολούθησα αποσπάσματα από τις τελευταίες ομιλίες των δυο πολιτικών Αρχηγών.

Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει και τις ιδιομορφίες της και την ιδιοπροσωπία της.

Είδα τον τρόπο που χαιρετούν τον κόσμο οι δυο μονομάχοι.

Είναι λίγο περισσότερο ποπ-σταρ ο κ. Τσίπρας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει την αυτοπεποίθηση της καταγωγής και της απλότητάς του.

Εχει σημασία το πώς και πόσο ενθουσιάζονται οι πολίτες όταν τους συναντούν.

Αν έχουν μια ορμή να πάνε να τους συναντήσουν.
Αυτό είναι σίγουρα πολιτικό κριτήριο.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    “Αρχή άνδρα δείκνυσει”.Τούτου δοθέντος ένας εν ενεργεία προωθυπουργός θα κριθεί για την συνέπεια,αξιοπιστία και το έργο του.Κατά την άποψη μου τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν για τα έργα και τις ημέρες του κ.Τσίπρα:1)΄Ηταν απαραίτητη η γαλέρα του 3ου μνημονίου με τις επιβαρύνσεις που συνεπάγεται για τα παιδιά και τα εγγόνια μας;2)΄Ηταν απαραίτητη η κουτοχορτοπαραγωγή, ο διχασμός,οι πάνω κάτω πλατείες ,οι νεκροί της Μαρφίν το μπάχαλο και η δυσφήμηση της χώρας ;3)Είναι τόσο ανόητος ,περιθωριακός και βλάκας ο Ελληνικός λαός (όπως τον αποκάλεσε ο κ.Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας) που δεν άξιζε να ερωτηθεί για το μέγιστο εθνικό θέμα της Μακεδονίας ,την στιγμή που οι σκοπιανοί κάνοντας το σωστό απευθύνθηκαν στους πολίτες τους με δημοψήφισμα;…..Θα μου πείτε θα μείνω με την απορία,σιγά μην ασχοληθεί με αυτές τις λεπτομέρειες ο κ.Τσίπρας.Ο κ. Μητσοτάκης θα κριθεί από το έργο του, το θετικό πάντως είναι ότι δεν προσπαθεί να παραστήσει το μάγο της πολιτικής του τύπου “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”,αλλά λέει το αυτονόητο,(που πιστεύω όλοι θα θέλαμε να δούμε και στην πράξη) “τα αγαθά κόποις κτώνται” η επί το λαϊκώτερον “αν δεν βρέξεις π….σινό δεν τρως ψάρι”.Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.