Μουσείο Τυπογραφείας

Οι Κρήτες της Δανίας γιόρτασαν τη Μάχη της Κρήτης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή του Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας για τον εορτασμό της 78ης επετείου από  την Μάχη της Κρήτης.
Η εκδήλωση περιλάμβανε κρητική μουσική, πλούσιο φαγητό και ασταμάτητο χορό!
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, Έλληνες και Δανοί φιλέλληνες γέμισαν το σχολείο Skovbrynet Skole, στο Bagsværd της Κοπεγχάγης και απόλαυσαν μια βραδιά με όμορφες μελωδίες από παραδοσιακή, κρητική ορχήστρα που ταξίδεψε από τα Χανιά και το Ρέθυμνο μοναχά για αυτόν τον σκοπό. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρέσβης της Ελλάδας στη Δανία, κυρία Ευθαλία Κακιοπούλου.
Στη μουσική εκδήλωση συμμετείχαν οι: Νίκος Ποντικάκης (τραγούδι, λύρα), Τάσος Γεωργακάκης (λαούτο) και Λευτέρης Ντουντουλάκης (κιθάρα, μαντολίνο).
Στον χαιρετισμό τους στους παρευρισκομένους, η Πρέσβης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου, Γεώργιος Βουρεξάκης αναφέρθηκαν στα διαχρονικά μηνύματα της ιστορικής επετείου. Στην σύντομη ομιλία τους, υπογράμμισαν τη σημασία της Μάχης αυτής στην εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και σαν σύμβολο αντίστασης και αγάπης για την ελευθερία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.