Μουσείο Τυπογραφείας

Η καπνολογία του κ. Πολάκη

Κύριε διευθυντά,
ο κ. Πολάκης μας είπε, ως απάντηση στην κριτική που του ασκήθηκε γιατί καπνίζει ως υπουργός υγείας, και μάλιστα σε δημόσιους χώρους, πως δεν μπόρεσε να κόψει το κάπνισμα ενώ το προσπάθησε τρεις φορές, γιατί δύσκολες εγχειρήσεις τον γύρισαν στο κάπνισμα επειδή χρειαζόταν να εκτονωθεί. Επίσης είπε πως το κάπνισμα δεν κόβεται με απαγορεύσεις.
Μπορούμε να βγάλουμε τα εξής συμπεράσματα:
Σχετικά με τις δύσκολες εγχειρήσεις, ο κ. Πολάκης μας λέει, με άλλα λόγια, είμαι ένας σπουδαίος και σημαντικός άνθρωπος, που στον αγώνα να σώσει ζωές εξαντλείται και ψάχνει παρηγοριά στο τσιγάρο.
Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος είναι σπουδαίος και σημαντικός, και πως βρίσκεται κάποια στιγμή σε πολύ δύσκολες καταστάσεις που τον φέρνουν στα όρια της αντοχής του, αλλά δεν ψάχνει λύσεις σε εθισμούς, ούτε στο τσιγάρο ούτε στο αλκοόλ, και γι’ αυτούς που το κάνουν, ξέρουμε πως διάλεξαν μια αδιέξοδο που μόνο δυσκολεύει την ήδη δύσκολη τους κατάσταση. Επίσης ξέρουμε, πως η αναφορά σε δυσκολίες και προβλήματα είναι συνήθως μόνο μια δικαιολογία για την αδυναμία τους να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους. Δεν είναι λοιπόν ο κ. Πολάκης κάτι το ξεχωριστό από τους άλλους ανθρώπους, σχετικά με τον εθισμό του, είναι όμως κάτι ξεχωριστό ως υπουργός υγείας, και ως τέτοιος πρέπει να δίνει σωστό παράδειγμα στους πολίτες, και πιο πολύ στη νεολαία.
Είπε ο κ. Πολάκης πως το κάπνισμα δεν κόβεται με νόμους. Το είπε σαφώς για αντιπερισπασμό από τη δικιά του παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος όμως δεν σκοπεύει στο να κόψουμε το τσιγάρο, αυτό είναι προσωπική μας υπόθεση και όχι του νόμου, αλλά στο να προστατευτεί η μεγάλη πλειοψηφία των μη καπνιστών από την, για την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους, επιβλαβή συνήθεια των καπνιστών. Παντού στον κόσμο υπάρχει αυτός ο νόμος και μάλλον μόνο στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι μας κυβερνούν πολιτικοί σαν τον κ. Πολάκη. Πολιτικοί που δεν θέλουν να πάνε τη χώρα ούτε βήμα μπροστά, γιατί νομίζουν πως έχουν οι ίδιοι κέρδος όσο είναι κολλημένοι σε ένα άναρχο, απολίτιστο και φαύλο πολιτικό παρελθόν και παρόν της Ελλάδας, το οποίο τους ανέδειξε και στο οποίο αισθάνονται στον κόσμο τους.
Γιώργος Κιαγιάς

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.