Μουσείο Τυπογραφείας

Η (ευεξήγητη) στάση της Ρωσίας του Πούτιν

Η ΣΤΑΣΗ της Ρωσίας του Πούτιν, σχετικά με την σκληρή επανισλαμοποίηση της “Αγίας Σοφίας” (Κωνσταντινούπολη), κατά την άποψή μας ήταν αναμενόμενη! Οι επιδιώξεις της Τουρκίας, στο Αιηαίο και τη Μεσόγειο ωφελούν περισσότερο πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά την Ρωσία (αφού έτσι θα κατεβεί άνετα στη Μεσόγειο!) και λιγότερο την Τουρκία.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ εξωτερική πολιτική πιστεύει σε ένα μόνο “Θεό”, το συμφέρον. Θα θυμάστε τί έλεγε κάποτε η Θάτσερ: “Δεν έχουμε, φίλους, δεν έχουμε εχθρούς. Έχουμε μόνο συμφέροντα”. Επομένως, ας μην περιμένουμε και πολλά από το “ξανθό γένος” από το οποίο ορισμένα από τα πρώτα στελέχη της “πρώτη φορά” αριστεράς στην Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ, 2015, Λαφαζάνης κ.ά.) επιθυμούσαν διακαώς βοήθεια.

ΕΞΑΛΛΟΥ, η Ρωσία του Πούτιν τοποθετεί την ενέργεια (υδρογονάνθρακες) στην υψηλότερη θέση της γεωστρατηγικής της. Έτσι, η Ρωσία, έμμεσα ή άμεσα, θέλει να παρακάμψει πιθανά εμπόδια (EastMed, Ελλάδα-Κύπρο) που θα σημάνουν τη μείωση της εξάρτησης της Ε.Ε. από τους ρωσικούς φυσικούς πόρους. Οι Τούρκοι ξέρουν να “παίζουν” επί του ενεργειακού πεδίου έχοντας γερές πλάτες. Εμείς;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.