Μουσείο Τυπογραφείας

Η χελώνα Caretta Caretta

turtle-2Η χελώνα Caretta caretta  έχει παγκόσμια κατανομή ωστόσο ένας σημαντικός αριθμός του πληθυσμού της ζει και στην Μεσόγειο θάλασσα.

Όπως αναφέρει το archpelago.gr, το μήκος της φτάνει 1.0 – 1.5 μ.,  το βάρος της τα 130 κιλά.

Η διάρκεια ζωής της χελώνας caretta – caretta είναι τα 30 – 62 έτη ενώ οι διατροφικές της συνήθειες είναι τα βενθοπελαγικά ψάρια,καρκινοειδή και κεφαλόποδα.

Οι χελώνες caretta caretta σύμφωνα με το σχετικό άθρο, οι χελώνες caretta – caretta ζουν σε πελαγικό περιβάλλον (π.χ. συνήθως παρατηρείται σε ανοιχτά νερά), παράκτια & χερσαία – βγαίνουν στη στεριά μόνο για να φωλιάσουν. Τρέφονται συχνά πάνω από θαλάσσια λιβάδια φυκιών.
Όπως αναφέρει το Αρχιπέλαγος, το ακριβές μέγεθος του πληθυσμού του συγκεκριμένου είδους, δεν το γνωρίζουμε. Παρ’ όλα αυτά, μέσα στη Μεσόγειο ο πληθυσμός υφίσταται σημαντική μείωση. Βασικές περιοχές ωοτοκίας στην Ελλάδαείναι στη Ζάκυνθο,στη Πελοπόννησο και στην Κρήτη ενώ περιοχές ωοτοκίας είναι και  η Κύπρος καιη Τουρκία.

Κύριες απειλές:

Απώλεια ή φθορά των παραλιών ωοτοκίας, συγκρούσεις με μικρά ταχύπλοα σκάφη, τυχαία εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία, καθώς και την κατάποση πλαστικών και συντριμμιών. Κατά το έτος 2000, περίπου 29.000 χελώνες πέθαναν ως παρεμπίπτον αλίευμα στη δυτική Μεσόγειο. Οι επιστήμονες συνιστούν αυτό το είδος να θεωρείται απειλούμενο τουλάχιστον στη Μεσόγειο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.