Μουσείο Τυπογραφείας

Γρίφος

“Ανοιγμα συνόρων” σήμερα από την Ε.Ε. και τα περιφερειακά αεροδρόμια, ανοίγουν τις πύλες τους προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού.
Γρίφος στ’ αλήθεια, οι όποιες προβλέψεις για την πορεία των φετινών αφίξεων των τουριστών, καθώς επηρεάζονται από την παράδοξη κατάσταση που βιώνει η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία εξαιτίας του κορωνοϊού.
Με τα περισσότερα ξενοδοχεία ακόμη κλειστά -κάποια έχουν μεταφέρει το ξεκίνημά τους μετά τις 15 Ιουλίου- και κάποια άλλα με μικρές πληρότητες, η φετινή τουριστική περίοδος είναι αρκετά συρρικνωμένη, οι δε επαγγελματίες του κλάδου, με εμφανή προβληματισμό και ανησυχία, εναποθέτουν τις ελπίδες τους προς… τον Αύγουστο, στηριζόμενοι και στις διακοπές των Ελλήνων.
Είναι γεγονός, ότι τίποτα στον τομέα του τουρισμού δεν είναι συγκρίσιμο με καμία χρονιά του παρελθόντος.
Ωστόσο, η ασφαλής επανεκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
Οπως, παράλληλα, πρέπει να επιτευχθεί και ο στόχος, η Ελλάδα να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της “συρρικνωμένης πίτας”, για τη φετινή ιδιότυπη τουριστική σεζόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.