Μουσείο Τυπογραφείας

Γραμματόσημα για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Αναμνηστική Σειρά Γραμματόσημων για τα 190 Χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).
Οπως αναφέρεται σε σημείωμα του προέδρου του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, Αρχοπλοίαρχου (Μ) Π.Ν. ε.α., Εμμ. Περάκη και του ιστορικού Π.Κ., Ν.Μ. Κρήτης, Δημ. Τσατσαρώνη, «τα εξαιρετικά γραμματόσημα με απεικονίσεις από την Ιστορία της Σχολής Ευελπίδων, που αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι στην Ιστορίας της Χώρας γενικότερα, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και είναι τα εξής: Λογότυπο Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Παρασημοφόρηση Εύελπι από τον Ιωάννη Καποδίστρια, Υποστολή της Σημαίας στο κτήριο της Σχολής των Ευελπίδων, Το νέο κτήριο της Σχολής Ευελπίδων.
Εκτός από τα γραμματόσημα η σειρά των ΕΛΤΑ συμπληρώνεται από εξαιρετικούς Εικονογραφημένους Φακέλους Πρώτης Μέρας Κυκλοφορίας, Τυποποιημένες Σειρές Γραμματοσήμων και Απλά Λευκώματα Γραμματοσήμων Σειράς».
Σύμφωνα με τους ίδιους, «το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης έχοντας στενή σχέση με τον Φιλοτελισμό δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στη διάθεση της σειράς, καλώντας, παράλληλα, το φιλότεχνο κοινό των Χανίων να δει και να προμηθευτεί την εξαιρετική αυτή σειρά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.