Μουσείο Τυπογραφείας

Γονείς ξενυχτούν έξω από παιδικούς σταθμούς (φωτορεπορτάζ)

Ουρές ταλαιπωρίας μες τη νύχτα σε παιδικούς σταθμούς των Χανίων από γονείς σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους στους σταθμούς μεσω ΕΣΠΑ.

Δεν είναι  πρώτη φορά που παρατηρείται η συγκεκριμένη κατάσταση καθώς το ίδιο “γραφειοκρατικό αλαλούμ” ταλαιπωρεί τους γονείς τα τελευταία χρόνια.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης τα “Χ.Ν” βρέθηκαν στους παιδικούς σταθμούς Ν. Κυδωνίας και στο Βαμβακόπουλο όπου πραγματικά καταγράφονται… τραγελαφικές καταστάσεις για το “σύγχρονο” ελληνικό κράτος.

Γονείς περιμένουν από τις 11 το πρωί της Τρίτης προκειμένου να “κατοχυρώσουν” την εγγραφή των παιδιών τους αφού το voucher δεν συνοδεύεται και από τον απαραίτητο αριθμό προτεραιότητας.

Στον παιδικό σταθμό Ν. Κυδωνίας, δεκάδες γονείς έχουν συγκεντρωθεί έξω από ιδιωτικό οίκημα όπου  συμπολίτες τους έχουν παραχωρήσει τραπέζια και καθίσματα για να διανυκτερεύσουν μέχρι τις… 8 το πρωί της Τετάρτης.

Τραγελαφικές καταστάσεις και στον παιδικό σταθμό Βαμβακόπουλο όπου γονείς έχουν συγκεντρωθεί σε παρακείμενο δρόμο απένατι από τον σταθμό, έχουν στρώσει κουβέρτες για να κοιμηθούν αλλά και έχουν στήσει… καζάνι για πιλάφι καθώς η νύχτα προβλέπεται μακριά.

Ίδιες εικόνες καταγράφονται και σε άλλους παιδικούς σταθμούς των Χανίων όπως στα Κουνουπιδιανά κ.α όπου γονείς “οπλισμένοι” με πολύ υπομονή θα ξενυχτήσουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης για να εξασφαλίσουν την “πολυπόθητη” θέση.

Αναλυτικότερα σε ρεπορτάζ των Χανιώτικων νέων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.