Μουσείο Τυπογραφείας

Γιορτάζοντας 50 χρόνια φιλίας

» Εντυπώσεις από την κοπή της πίτας των παλιών μαθητριών του Β’ Γυμνασίου Θηλέων Χανίων

Πανομοιότυπες μπλε ποδίτσες σε μάκρος «συνετό», αποδεκτό! Ασπρα τα γιακαδάκια. Μαλλιά τραβηγμένα πίσω, με την απαραίτητη, λευκή κορδέλα, σεμνά να τα κρατά στη θέση τους…

Και φυσικά ένα μεγάλο «Β’» στο πέτο.
Μαθήτριες του «Β΄ Γυμνασίου Θηλέων Χανίων», εκεί γύρω στη δεκαετία του 65-70!
Νεαρά κορίτσια του τότε, με μύρια όνειρα και προσδοκίες…
Με την αποφοίτηση μας το 1971 χαθήκαμε για λίγο, καθώς κάποιες σπούδασαν, άλλες εργάστηκαν, οι πιο πολλές κάναμε οικογένειες κι αφοσιωθήκαμε σ’ αυτές…
Και τα χρόνια πέρασαν, αλλά η μοίρα το ήθελε -και μας το φυλούσε!- ν’ ανοίξει ένας άλλος κύκλος για όλες μας, όταν πριν 15 χρόνια περίπου βρεθήκαμε μερικές από εμάς να παρακολουθούμε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!
Και να’ μαστε όλες μαζί -με την παρέα να πληθαίνει συνέχεια!- καθισμένες στα…«θρανία» του «Πνευματικού Κέντρου Χανίων» να…μεταμορφωνόμαστε σε κοριτσάκια ξανά!
Ξέγνοιαστες, χαρούμενες, μοναδικές οι στιγμές, με τη μνήμη να ταξιδεύει αυτόματα στο τότε, τη ψυχή ν΄ αγαλλιάζει…
Δύσκολο πλέον ν’ αποχωρίσουμε η μια την άλλη!
Έτσι χρόνια τώρα, πιστές στο ραντεβού μας, μαζευόμαστε μια φορά την εβδομάδα, σε προκαθορισμένο απ’ την προηγούμενη συνάντηση μας χώρο, και τα…λέμε!
Μόλις πρόσφατα, την πρώτη μας συνάντηση του 2020, βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο «ΚΥΔΩΝ» για να κόψουμε την πίτα μας!
Και ήταν εκεί η Γεωργία, η Όλγα, η Άρτεμις, η Μαρία, η Άννα, η Αριστέα, η Νίκη, η Δέσποινα, η Γεωργία, η Δέσποινα, η Αθηνά…
Και βεβαίως η Γεωργία που μας έδωσε ένα ωραίο δωράκι έκπληξη στην καθεμιά μας, η Φωφώ που άπλωσε στο τραπέζι τη νοστιμότατη πίτα πασπαλισμένη με μπόλικη σοκολάτα, και η Φιλιώ που δώρισε σε μερικές «γιαγιάδες»…κουκλάκια και παιχνίδια για τα εγγονάκια τους…
Είναι γεγονός πως δεν λείπουν οι εκπλήξεις κι οι εκδηλώσεις αγάπης, όλες νοιώθουμε την ανάγκη κάθε που θα βρεθούμε, κατιτί να κερνάμε, κατιτί να προσφέρουμε στην παρέα!
Και βεβαίως προσπαθούμε, παρά τις πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις μας, να είμαστε εκεί κάθε φορά, και να δηλώνουμε «παρούσες»!
Και το χρόνου με το καλό κορίτσια!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.