Μουσείο Τυπογραφείας

Στόχος η άρση των διακρίσεων για το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων

Νέα τριετία με μεγάλες προκλήσεις ώστε να πάψουν οι διακρίσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες θα είναι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του “Σωματείου ΑμΕΑ Ν. Χανίων” που προέκυψε χθες από τις εκλογές.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική όπως σχολίασε η πρόεδρος του σωματείου κ. Αμαλία Μπασιά.
«Έχουμε 1570 μέλη και πιέζουμε τους τοπικούς άρχοντες να ανταποκριθούν στα αιτήματα μας για προσβασιμότητα. Είναι κάτι που θα κάνουμε και με τους νέοους δημάρχους. Στα Χανιά έχουμε πετύχοι οι ανάπηροι να μην αισθάνονται οι τελευταίοι του Νομού» τόνισε η κ. Μπασιά.
Η ίδια επισήμανε πως το Σωματείο αποτελεί το στήριγμα του ατόμου με ειδικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα. « Η νομοθεσία σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζει πολύ συχνά, υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης με αποτέλεσμα οι ΑμΕΑ να χάνουν επιδόματα, να στερούνται δικαιώματα. Το σωματείο μας είναι εδώ, είναι κοντά τους να τους ενημερώσει και τοπικά και περιφερειακά και πανελλαδικά με την Συνοσπονδία μας (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) για τα δικαιώματα τους. Είμαστε εδώ για να πούμε το μπράβο στις τοπικές αρχές όταν κάνουν πράγματα για το αναπηρικό κίνημα και να διαμαρτυρηθούμε όταν δεν ανταποκρίνονται. Από το 2000 που συστήθηκε το σωματείο έχουν γίνει αρκετά πράγματα στα Χανιά. Αν θυμηθούμε δεν υπήρχαν ασανσέρ στα κτήρια του Δήμου και της Νομαρχίας που μπήκαν, έγιναν ράμπες για τους ανάπηρους και οδηγοί για τους τυφλούς παρά του ότι δυστυχώς βλέπουμε συχνά να καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα ή τραπεζάκια. Το βασικό όμως που πετύχαμε ήταν ότι πολλά παιδιά ήταν κλεισμένα μέσα στα σπίτια τους, πολλοί γονείς ντρέπονταν να δείξουν ότι έχουν παιδιά με Ειδικές ανάγκες. Ξεκινήσαμε με μικρές δράσεις ώστε τα παιδιά να βγουν στο δρόμο, και φτάσαμε να κάνουν συνεκπαίδευση με παιδιά που δεν είναι ΑμΕΑ να έχουν παράλληλη στήριξη στα σχολεία και πολλά άλλα» είπε η πρόεδρος του σωματείου.
Τέλος κατέληξε στην ενότητα που δείχνουν τα ΑμΕΑ στα Χανιά.Gi

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.