Μουσείο Τυπογραφείας

Για τις γερμανικές επανορθώσεις

Κύριε διευθυντά,
παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και παρά την άρνησή του να μπει σε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση, το σύνολο των ελληνικών αξιώσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις της κατοχικής περιόδου 1941-1945 παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες. Η γερμανική κυβέρνηση πιστή στην τακτική της έχει απαντήσει μέχρι σήμερα αρνητικά στις ελληνικές ρηματικές διακοινώσεις για το ζήτημα των αποζημιώσεων και επανορθώσεων των βλαβών που υπέστη ο ελληνικός λαός εκείνα τα χρόνια.
Το ζήτημα των ελληνικών αξιώσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις ήταν το θέμα που απασχόλησε την ημερίδα του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων η οποία πραγματοποιήθηκε προσφάτως στη γερμανική Βουλή. Οι ομιλητές στην ημερίδα των Γερμανών Πρασίνων αναφέρθηκαν στη βασιμότητα των ελληνικών διεκδικήσεων και απηύθυναν έκκληση στη γερμανική κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του ζητήματος των ελληνικών αξιώσεων για αποζημίωση και επανόρθωση.
Δυστυχώς και φέτος για άλλη μια φορά κατατέθηκε ο ελληνικός κρατικός προυπολογισμός χωρίς να έχουν εγγραφεί σε αυτόν οι αξιώσεις της χώρας μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.
Ηρθε η ώρα επιτέλους να εγγραφούν στον ελληνικό προϋπολογισμό οι ελληνικές απαιτήσεις κατά της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις των ζημιών που υπέστη ο ελληνικός λαός στα σκοτεινά εκείνα χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη Δημοκρατία χωρίς Δικαιοσύνη. Και για να επέλθει η Δικαιοσύνη πρέπει επιτέλους η ελληνική Βουλή να αποφασίσει να εγγράψει στον ελληνικό προϋπολογισμό τις ελληνικές απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις της περιόδου 1941-1945.
Παρά την άρνηση των μέχρι σήμερα γερμανικών κυβερνήσεων να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος των κατοχικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, πρέπει άμεσα η ελληνική Βουλή να εγγράψει τις ελληνικές απαιτήσεις αυτές στον προϋπολογισμό της χώρας μας ώστε να συνεχισθεί ο αγώνας μέχρι και την τελική αποκατάσταση και δικαίωση του ελληνικού λαού.
Μέσα στον γερμανικό λαό υπάρχουν δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν ότι πρέπει επιτέλους η γερμανική κυβέρνηση να αποδεχθεί να συζητήσει με την Ελλάδα για την ικανοποίηση των ελληνικών αξιώσεων, αποζημίωσης και επανόρθωσης.
Πρέπει να συμπράξουμε με αυτές τις δυνάμεις του γερμανικού λαού που ζητούν την αποκατάσταση του ελληνικού λαού και την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων εκείνης της σκοτεινής ιστορικής περιόδου.
Τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος των γερμανών Πρασίνων θεωρούν ως εύλογη και δίκαιη την αποκατάσταση του ελληνικού λαού για τα δρώμενα εκείνης της εποχής.
Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να έχει μέλλον, πρέπει να εργαστεί για περισσότερη Δικαιοσύνη.
Το πρώτο σημαντικό βήμα θα είναι να αποφασίσει επιτέλους η ελληνική Βουλή να εγγράψει στον ελληνικό προϋπολογισμό τις ελληνικές απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις ώστε εν συνεχεία να συνεχισθεί μέχρι την τελική του δικαίωση ο αγώνας για την αποκατάσταση του ελληνικού λαού. Οι ελληνικές απαιτήσεις εν συνεχεία μπορούν να συμψηφισθούν με τις απαιτήσεις που υπάρχουν κατά της χώρας μας ώστε επιτέλους να διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Είναι ώρα να αποκατασταθεί άμεσα η ιστορική Δικαιοσύνη. Γιατί χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει πλήρης Δημοκρατία. Ας αποφασίσει άμεσα η Ελληνική Βουλή να εγγράψει στον ελληνικό προϋπολογισμό τις αξιώσεις της χώρας μας και του λαού μας για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν η χώρα μας και ο λαός μας στα χρόνια 1941-1945 ώστε να συνεχισθεί ο αγώνας μέχρι τη δικαίωση του λαού μας. Μέσα στον γερμανικό λαό υπάρχουν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν τη δικαίωση και την αποκατάσταση του ελληνικού λαού.
Δεν έχει δικαιολογίες πλέον η ελληνική Βουλή να μην εγγράφει τις αξιώσεις τις χώρας μας στον ελληνικό προϋπολογισμό.
Η εγγραφή αυτή θα αποτελέσει σαφή δήλωση ότι δεν θεωρούμε ως λαός παραγεγραμμένες τις απαιτήσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις και τη βάση για τη δικαίωση του λαού μας.

Ντερμανάκης Νίκος
Μέλος του Τομέα Ανάπτυξης
του Κινήματος Αλλαγής
Υποψήφιος βουλευτής εκλογικής
περιφέρειας Χανίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.