Μουσείο Τυπογραφείας

Για 14η χρονιά τελέστηκε το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο για τα θύματα τροχαίων

Η ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των νέων στους κανόνες της οδικής συμπεριφοράς, τονίστηκε μετά την λήξη του 14ο ετήσιου αρχιερατικού μνημοσύνου στην μνήμη όλων των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, το οποίο τελέστηκε  το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγ. Χριστοφόρου στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων “Χρήστος Πολέντας” στη Νερατζιά Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει άμεσες και σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού χάρτη της Κρήτης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν ο πρώην Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης , ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στρατιωτικές αρχές, εκπρόπσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων.

Στο περιθώριο της τελετής μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Άγιος Χριστόφορος¨ Σταύρος Πολέντας τόνισε ότι « με την δράση αυτή εκτός από το να τιμήσουμε την μνήμη των θυμάτων, θέλουμε να υπενθυμίσουμε και την αναγκαιότητα επέμβασης του κράτους, ώστε ενέργειες του να συμβάλει με κάθε τρόπο στη μείωση των τροχαίων. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, η ανθρώπινη ζωή θέλει προστασία και πρέπει να κάνουμε κάτι σήμερα, για να αλλάξει η οδική συμπεριφορά των οδηγών, αλλά και η παιδεία όλων μας. Φτάνουν πια οι νεκροί από τροχαία, και η ατιμωρησία αυτών που προξενούν ατυχήματα. Ζητάμε για μια ακόμα φορά από την πολιτεία να σκύψει πάνω στις οικογένειες που θρηνούν δικούς τους ανθρώπους, να δει το τεράστιο πρόβλήμα που αντιμετωπίζουν και να πράξει ανάλογα».

Το παράπονο του για του ότι ο3ος Διεθνής Μαθητικός-Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων, με τίτλο “Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια” που πραγματοποιήθηκε φέτος, και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση από τους μαθητές, ο κ. Πολέντας υπογράμμισε ότι «οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έρθουν κοντά μας και συντονισμένα μέσα από δράσεις που θα αφορούν την οδική συμπεριφορά,αλλά και τις συνέπειες ενός τροχαίου, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, μήπως αυτά γίνουν καλύτεροι και ποιο υπεύθυνοι οδηγοί από εμάς. Μόνο έτσι θα έχουμε στο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο νεκρούς από τροχαία στη άσφαλτο».
Από την πλευρά του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης επεσήμανε ότι « υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές του οδικού δικτύου στο νησί μας, καθώς επίσης ενώ θα μπορούσαν να έχουν γίνει έργα τα πρηγούμενα χρόνια, τότε που υπήρχαν οι πόροι, υπήρχαν οι δυνατότητες από το κεντρικό κράτος ώστε η Κρήτη επιτέλους να αποκτήσει το οδικό δίκτυο που τις αξίζει. Αν τώρα στο άσχημο και κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο, προσθέσουμε και την έλλειψη παιδείας από τους οδηγούς το μη σεωασμό του Κ.Ο.Κ. καθώς επίσης ότι οι περισσότεροι οδηγοί σε σέβονται τον συνάνθρωπό τους όταν οδηγούν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, με τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα και τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών« Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε επίσης ότι « πάνω σ΄αυτό η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας δημιουργήσει μια επιτροπή για την οδική ασφάλεια, προσπαθούμε σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, να πραγματοποιήσουμε σημαντικές δράσεις, στα σχολεία του νησιού με την συμπαράσταση και της ελληνκής αστυνομίας και τους κατά τόπους συλλόγους, που έχουν σαν αντικείμενο την προαγωγή, την ευασθητοποίηση των νέων σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και μέχρι στιγμής έχουμε κάποια αισιόδοξα αποτελέσματα, ενώ οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να εντατικοιηθούν ακόμα περισσότερο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.