Μουσείο Τυπογραφείας

Φυτρωμένες γεννήτριες στις Βρύσες…

Ξεφυτρώστε τις!
Οι ρυπογόνες γεννήτριες που η ΔΕΗ έφερε και απόθεσε στις Βρύσες Αποκορώνου, αποτελούν ένα από αυτά τα περίεργα έργα επιστημονικής φαντασίας προερχόμενα από τη ζώνη του Λυκόφωτος… Ή έτσι τουλάχιστον θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε κάποιοι!
Το ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται είναι: ποιος αποφάσισε να τις φέρει και γιατί στον Αποκόρωνα!
Ως και χθες δεν υπήρξε κανείς αρμόδιος να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα!
Οι γεννήτριες απλά… φύτρωσαν!
Ουδείς έχει τα… κότσια να αναλάβει τις ευθύνες του!
Στην Ελλάδα βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι παράλογο· είμαστε συνηθισμένοι στη μη ανάληψη ευθύνης, έχει καεί η γούνα μας από αυτή και εξακολουθεί να καίγεται!
Ο αρμόδιος υπουργός δεν ξέρει και η… αρμόδια ΔΕΗ δεν απαντά!
Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλάκις!
Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο βρίκονται επί ποδός και περιμένουν κάποια κίνηση από τους αρμόδιους για την απομάκρυνση των γεννητριών!
Κι έχω την αίσθηση ότι αυτό θα γίνει! Θα το καταφέρουν οι γεννήτριες να απομακρυνθούν ίσως και υπό το βάρος της… “πολιτικής στάσης” μη ανάληψης ευθυνών από τους “ανευθυνοϋπεύθυνους”!
Ωστόσο θεωρώ εξίσου σίγουρο ότι το αρχικό ερώτημα θα εξακολουθήσει να πλανάται στο διηνεκές έως ότου κι αυτό ξεχαστεί· ουδείς επισήμως θα μάθει πώς ταξίδεψαν οι γεννήτριες κι έφτασαν στις Βρύσες!
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η κινητοποίηση των κατοίκων, οι ρύποι των εν λόγω γεννητριών θα έκαναν την περιοχή “ντουμάνι”! Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει! Ποιος θέλει να συμβεί σε αυτήν την περιοχή;
…Ιδού λοιπόν τι μπορεί να καταφέρει σύσσωμος ένας δυνατός πυρήνας, πώς μπορεί να αντισταθεί στις… προανειλημμένες αποφάσεις ορισμένων που το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου αλλά και των ανθρώπων του!
Μπράβο στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπράβο στους φορείς, μπράβο στους κατοίκους…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.