Μουσείο Τυπογραφείας

Φεύγει ο Κούμπιτσα από τη Williams

Παρελθόν από το δυναμικό της Williams θα αποτελέσει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, καθώς η βρετανική ομάδα επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο Πολωνός οδηγός αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος του 2019. Ο Κούμπιτσα επέστρεψε φέτος στη Φόρμουλα Ένα ως οδηγός αγώνων ύστερα από οκταετή απουσία, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι το 2011, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στον δεξιό πήχη. Ο Πολωνός, ο οποίος αποκάλυψε στο παρελθόν ότι -πριν το ατύχημά του- είχε συμφωνήσει να «τρέξει» με τη Ferrari το 2012, επέστρεψε στη Φόρμουλα Ένα το 2018, όντας αναπληρωματικός πιλότος και οδηγός εξέλιξης της Williams. Δημιούργησε αίσθηση ενόψει της σεζόν του 2019, καθώς η βρετανική ομάδα του έδωσε θέση οδηγού αγώνων πλάι στον πρωταθλητή της Φόρμουλα 2, Τζορτζ Ράσελ.

Ο Κούμπιτσα έχει πάρει τον μοναδικό βαθμό της Williams στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα δεν διάγει καλή σεζόν. Ταυτόχρονα ο Ράσελ έχει πραγματοποιήσει στα δοκιμαστικά καλύτερες εμφανίσεις από τον Κούμπιτσα και στα 14 γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα ο Πολωνός να επιβεβαιώσει στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου (22/9) αγώνα στη Σιγκαπούρη ότι η παραμυθένια επιστροφή του στη Φόρμουλα Ένα θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.