Μουσείο Τυπογραφείας

“Φέσι” 170.000 ευρώ στον Ο.Α.Κ.

Σε διακοπή της παροχής νερού προς τον Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Μαρίνας – Πλατανιά προχώρησε από την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) λόγω των υψηλών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Τ.Ο.Ε.Β. προς τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των «Χ.ν.», ο Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Μαρίνας – Πλατανιά φέρεται να οφείλει πάνω από 170.000 ευρώ από κατανάλωση νερού που χρονολογείται από το 2013 έως και το 2016!
Μάλιστα, λόγω των μεγάλων διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο Ο.Α.Κ. είχε καλέσει τον Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Μαρίνας – Πλατανιά και είχαν υπογράψει μια σύμβαση όπου συμφωνήθηκε να μην τιμολογηθεί η κατανάλωση του 2017 και τα χρήματα που θα συγκεντρώσει ο Τ.Ο.Ε.Β. μέσα στο καλοκαίρι να δοθούν τέλη Σεπτεμβρίου για την κάλυψη των παλιών οφειλών.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την εξέλιξη των γεγονότων, ο Τ.Ο.Ε.Β. δεν τήρησε την συμφωνία με συνέπεια πριν από λίγες εβδομάδες ο Ο.Α.Κ. να του αποστείλει εξώδικη όχληση καλώντας τον εκ νέου να ρυθμίσει τις οφειλές του. Ούτε όμως αυτή τη φορά υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.
Έπειτα κι από αυτό ο Ο.Α.Κ. αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει να παρέχει νερό για άρδευση στον Τ.Ο.Ε.Β. Αγ. Μαρίνας – Πλατανιά.
Είναι δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει προβλήματα στις καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή.
Γνώστες πάντως του θέματος με τους οποίους μίλησαν τα «Χ.ν.» επεσήμαναν ότι είναι οξύμωρο σε μια περιοχή όπου μεγάλες ποσότητες νερού καταλήγουν σε ξενοδοχεία, ο τοπικός Τ.Ο.Ε.Β. να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.