Μουσείο Τυπογραφείας

Εξοικονόμηση ενέργειας

Στην υλοποίηση ενεργειακών εγκαταστάσεων «οι οποίες θα έχουν επιδεικτικό και πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας», στοχεύει το πρόγραμμα “ΕΝΕΡΓΕΙΝ” το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου.
Μάλιστα στην Κρήτη θα υλοποιηθεί «καινοτόμος ενεργειακή αναβάθμιση εξοικονόμησης ενέργειας οδικού τούνελ, καθώς και επιδεικτική αναβάθμιση των συστημάτων φωτισμού στους κόμβους εισόδου των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων».
Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου με πλήρη ονομασία: «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο – ΕΝΕΡΓΕΙΝ», πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση παρεβρέθηκαν ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας η κα Ελένη Ινιωτάκη, ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης κ. Ζωγραφάκης, και η εκπρόσωπος του ΠΤΑΚ Κρήτης κα Εμμανουέλα Γερογιαννάκη.
Στο έργο “ΕΝΕΡΓΕΙΝ” συμμετέχουν 8 εταίροι, οι οποίοι είναι:
Οι νησιωτικές Περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ), του Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ), της Κρήτης (ΠΚ), τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης Κρήτης (ΠΤΑΚ) και Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑΒΑ), η Αναπτυξιακή Εταιρεία της ΠΝΑ (ΑΕΠΝΑ), το Κυπριακό Υπουργείο, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΒΤ) και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Το “ΕΝΕΡΓΕΙΝ” στοχεύει στην υλοποίηση ενεργειακών εγκαταστάσεων στις τρεις νησιωτικές ελληνικές περιφέρειες και στην Κύπρο, οι οποίες θα έχουν επιδεικτικό και πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργεια.
Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες (από 1.9.2013 έως 31.8.2015)».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.