Μουσείο Τυπογραφείας

Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Την πολιτική εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης και την ενδυνάμωση των σχέσεων της με τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιέγραψε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης κατά την χθεσινοβραδινή παρέμβαση-ομιλία του στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα «Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» με την συμμετοχή Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων “ο κ. Αλεξάκης, στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία των Ευρωβουλευτών Στέλιου Κούλογλου, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Νίκου Ανδρουλάκη, Γιώργου Γραμματικάκη, Κωνσταντίνου Παπαδάκη και Νότη Μαριά, αναφέρθηκε στους λόγους που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε., στον αυξανόμενο λαϊκισμό, στην οικονομική και βιομηχανική παρακμή που οδηγούν στην αντι-ευρωπαική ψήφο, στις αιτίες την ανόδου της άκρας δεξιάς και αριστεράς τα τελευταία χρόνια, στους τρόπους αντιμετώπισης.

Παράλληλα ο κ. Αλεξάκης συγχαίροντας τον Δήμο Ηρακλείου για την διοργάνωση της εκδήλωσης, επεσήμανε τον σημαντικό παρεμβατικό ρόλο που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δημοκρατικών θεσμών της, και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει για την ευημερία των πολιτών της”

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.