Μουσείο Τυπογραφείας

Εθελοντική δράση στις Καλύβες

Εθελοντισμός σημαίνει ΘΕΛΩ. Και αν θέλω τότε και ΜΠΟΡΩ  να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για να ζήσω καλύτερα στον τόπο μου αλλά και να δείξω έμπρακτα την αγάπη μου απέναντί του.
Με την εθελοντική δράση καθαρισμού και ευπρεπισμού που πραγματοποίησε, χθες Κυριακή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μανώλης Ραυτόπουλος» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, έκαναν πράξη αυτή την αγάπη.  Η δράση έλαβε χώρα στο παραλιακό μέτωπο – κρηπίδωμα, στο Κέντρο των Καλυβών και σε μια ακτίνα 300 μέτρων. Κλαδεύτηκαν τα αλμυρίκια, ασπρίστηκε το τοιχίο κατά  μήκος όλου του δρόμου, βάφτηκαν τα παγκάκια και καθαρίστηκε ο δρόμος από μεγάλη ποσότητα άμμου που έφερε η θάλασσα και ο άνεμος κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης.
Η πράξη αυτή – εκτός από την αλλαγή της άσχημης ομολογουμένως εικόνας στον χώρο – είχε και σαν στόχο την αφύπνιση των πολιτών του τόπου και την ενεργοποίησή τους σε ανάλογες δράσεις, απομακρύνοντάς τους από μια στάση απάθειας και αδιαφορίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.