Μουσείο Τυπογραφείας

Εθελοντική δεντροφύτευση στην Αγιά

Aκακίες, χαρουπιές, κυπαρίσσια, πεύκα, τζιτζιφιές και άλλα δέντρα φύτευσαν το πρωί της Κυριακής εθελοντές στο χώρο του πάρκου της Αγιάς δίπλα στη λίμνη σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν με πράσινο το χώρο. Mε τη συνδρομή και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Χανίων που καθοδήγησε τους εθελοντές φυτεύτηκαν πολλά δέντρα, τα οποία και οι κάτοικοι της περιοχής θα αναλάβουν να φροντίσουν τα πρώτα δύο χρόνια μέχρι να μεγαλώσουν, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Με αυτή τη δράση θέλουμε να προστατεύσουμε την περιοχή μας και να δώσουμε στους νέους ένα καλό παράδειγμα ευαισθητοποίησης για το πράσινο» είπε στα “Χ.Ν.” ο κ. Σπύρος Κασιμάτης πρόεδρος της “Εθελοντικής Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών Αγιάς” που ανέλαβε την πρωτοβουλία με τη στήριξη και του Τάγματος Εθνοφυλακής. Παρά του ότι καθημερινά και ειδικά τα Σαββατοκύριακα πολύς κόσμος επιλέγει την Αγιά για την αναψυχή του το φυσικό περιβάλλον της κρατιέται σε καλή κατάσταση. «Έρχεται πολύς κόσμος καθημερινά αλλά προσέχει το πάρκο και στον περίπατο και όταν κάνουν κάμπιγκ. Υπάρχει σεβασμός και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύουμε ότι με τα δέντρα που φυτέψαμε και θα φροντίζουμε θα βελτιωθεί πολύ η εικόνα της περιοχής μας» κατέληξε ο κ. Κασιμάτης.

Σημειώνεται ότι η “Εθελοντική Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών Αγιάς” στην οποία δραστηριοποιούνται περίπου 25 άτομα έχει συμμετάσχει σε καθαρισμούς και εξωραϊσμούς περιοχών σε διάφορα σημεία των Χανίων και συνδράμει την πυροσβεστική υπηρεσία όποτε και όπου της ζητηθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.