Μουσείο Τυπογραφείας

Ερωτήματα για τη μη πρόσληψη ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΧ

Την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΧ ως προς την πρόσληψη ΑμεΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων Παν. Σημανδηράκης σε συνάντηση που είχε με φορείς και πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την άρνηση της ΔΕΥΑΧ να προσλάβει ΑμεΑ. Και ορθώς έκανε, αφού το συγκεκριμένο άρθρο το εσωτερικού κανονισμού της επιχείρησης αντιβαίνει ως προς το Σύνταγμα. Αν δεν μπορεί να προσληφθεί ένα άτομο με αναπηρία πάνω από 50% σε μια δημοτική επιχείρηση τότε πώς μιλάμε για ένα κράτος πρόνοιας; Αυτομάτως καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή.

Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται από νομικούς, όπως ο Χανιώτης νομικός, υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής Αθηνών Μάνος Τσιτσιριδάκης, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, είναι, εάν υπερισχύουν οι Νόμοι που ψηφίζει η Βουλή από τον Οργανισμό μιας Δημοτικής επιχείρησης.

Οπως επισημαίνει ο Χανιώτης νομικός, ο οποίος είναι ΑμεΑ και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, οι Νόμοι που ψηφίζει η Βουλή υπερισχύουν κάθε απόφασης και κάθε κώδικα μίας δημοτικής επιχείρησης και οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ είναι ανώτερες ιεραρχικά από τις πράξεις των δημάρχων και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Υπό αυτήν την έννοια, γιατί το ΑΣΕΠ να ασχολείται με κάθε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και τον εσωτερικό κανονισμό της;

Τέλος η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα μπορούσε να προσλάβει αυτά τα δύο άτομα με αναπηρία και στη συνέχεια ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού -κατά τις ικανότητές τους- να τους δώσει άλλες αρμοδιότητες ή όχι;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.