Μουσείο Τυπογραφείας

Εργασίες σε εξέλιξη σε Πλατανιά και Αλικιανό

Στις αρχές Μαΐου εκτιμάτε θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα του Πλατανιά και θα έχει τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα στον Κερίτη στο ύψος του Αλικιανού (θέση Μέσα Βλάτος).

Οι εργασίες και στα δύο σημεία συνεχίζονται κανονικά ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στα Χανιά ο ταξίαρχος του Μηχανικού κ. Κλουβάς που θα έχει συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων για την τοποθέτηση της γέφυρας “Μπέλει”.

Πιο αναλυτικά:

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στη γέφυρα του Πλατανιά που πιστεύεται όιτ θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές Μαΐου

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στη γέφυρα του Πλατανιά που πιστεύεται όιτ θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές Μαΐου

•  ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ανακατασκευής της γέφυρας του Πλατανιά στο σημείο όπου έχει καταπέσει ένα τμήμα του δυτικού πρανούς της προβλέπει ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν την επίβλεψη του έργου υπάρχει η εκτίμηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαίου.
Αυτές τις ημέρες κατασκευάζεται μια βάση πάνω στο οποίο θα γίνει το τοιχίο στη νότια πλευρά της γέφυρας, ενώ οι ίδιες εργασίες στη βόρεια πλευρά θα έχουν ολοκληρωθεί. Μόλις βγάλει ο στρατός τη γέφυρα “Μπέλει” θα γίνουν οι τελικές παρεμβάσεις (ασφαλτόστρωση κα.)

•  ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ: Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη «τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στα Χανιά ο ταξίαρχος κ. Κλουβάς και θα έχει εκτεινή συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες για την εγκατάσταση της γέφυρας “Μπέλει” που θα συνδέσει τον Αλικιανό με τον κεντρικό οδικό άξονα. Θα θέλαμε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να δούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατασκευή των βάθρων. Η γέφυρα θα μπει μετά το Πάσχα». Όπως εξήγησε ο κ. Βουλγαράκης το έργο καθυστέρηση καθώς έπρεπε πρώτα να γίνει ο δρόμος πρόσβασης ο οποίος έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η πληρωμή των εργολάβων που έχουν μισθωθεί προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης της προσβασιμότητας σε όλο το Νομό.
Η Π.Ε. Χανίων περίμενε να πιστωθούν οι λογαριασμοί της ώστε να μπορεί να πληρώσει τους εργολάβους και να εντείνουν τους ρυθμούς των εργασιών.
Και αυτό γιατί με εξαίρεση τις εργοληπτικές εταιρείες που είχαν ρευστότητα και μπορούσαν να εργάζονται από τα μέσα Φεβρουαρίου όταν προέκυψε η πρώτη θεομηνία πολλές άλλες αδυνατούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα να συνεχίσουν να εργάζονται αν πρώτα δεν έπαιρναν τα χρήματα τους. Τα χρήματα προέρχονται από τα 12 εκ. ευρώ που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Υποδομών στην Περιφέρεια Κρήτης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.