Μουσείο Τυπογραφείας

Eρευνα συνοδεία αστυνομικών!

Συνοδεία αστυνομικών οργάνων θα γίνεται πλέον η επιστημονική έρευνα στο Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς αφού αυτή τη λύση προκρίνει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα οι ερευνητές του ιδρύματος να προσεγγίζουν τα χωράφια με τις καλλιέργειες όπου κάνουν τα πειράματά τους!
Μετά και τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης και την επίθεση σε βάρος ερευνήτριας του ιδρύματος και δημοσιογράφου της εφημερίδας μας, αποφασίσθηκαν κάποιες πρώτες ενέργειες.
Πλέον για κάθε επίσκεψη ερευνητή στα χωράφια του Ινστιτούτου στην περιοχή του Αγροκηπίου και των Νεροκούρου θα ζητείται η συνδρομή της αστυνομίας που θα στέλνει περιπολικό προκειμένου να αποφευχθούν επιθέσεις και βιαιοπραγίες σε βάρος των ερευνητών!
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”  αυτήν την τακτική αποφάσισε η Αστυνομία η οποία ενημερώθηκε εκτενώς για όσα συμβαίνουν στην περιουσία του Ινστιτούτου και πιθανόν και σήμερα τις εκτάσεις όπου γίνονται τα πειράματα και η ερευνητική εργασία θα επισκεφθεί ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς.
Σημειώνεται ότι τόσο στην πειραματική καλλιέργεια του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών στο Αγροκήπιο όσο και σε  αυτή στα Νεροκούρου έχουν γίνει καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια για συστηματικές κλοπές γεωργικού εξοπλισμού (εργαλεία και αρδευτικά δίκτυα), καρπών των δέντρων, πολλαπλές εισβολές από κοπάδια προβάτων, δολιοφθορές αλλά και λεκτικές απειλές σε βάρος του επιστημονικού προσωπικού όταν προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του ιδρύματος.
Τα τελευταία γεγονότα έχουν προκαλέσει την ανησυχία και την αγανάκτηση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας που αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά του Ινστιτούτου τόσο στα Χανιά  και στην Κρήτη αλλά γενικά στη γεωργική έρευνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.