Μουσείο Τυπογραφείας

Επιστρέφει στον ΕΦΚΑ επίορκος υπάλληλος από την Κρήτη

efkaΈνας επίορκος υπάλληλος του ΕΦΚΑ από την Κρήτη βρίσκεται ανάμεσα στους συνολικά 19 που θα επιστρέψουν στην υπηρεσία αν και έχει παραδεχτεί όπως και οι υπόλοιποι ότι καταχράστηκε ποσά για ίδιον όφελος!

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της υπηρεσίας από την Κρήτη καταχράστηκε 4.500 ευρώ για να τα δώσει σε φίλη του που τα είχε ανάγκη!

Το απίστευτο και όμως ελληνικό παράδοξο οφείλεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο ότι εδώ ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους να επιστρέφουν στις θέσεις τους, ουσιαστικά ατιμώρητοι και με κίνδυνο υποτροπής.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι 19 συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους παραδέχθηκαν τις παράνομες πράξεις τους αλλα ελείψει πειθαρχικού οργάνου κανείς δεν μπορεί να τους απομακρύνει.

Εκτός από την περίπτωση του υπαλλήλου από την Κρήτη ξεχωρίζουν:

– υπάλληλος από τη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο για να πάει διακοπές

– προϊστάμενος υποκαταστήματος στην Αθήνα που έκανε «ανάληψη» 5.000 ευρώ αλλά από τις 26 Ιουνίου επέστρεψε στη θέση του και με επίδομα θέσης ύψους 350 ευρώ.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή και ενώ εκκρεμούν οι υποθέσεις άλλων 250 υπαλλήλων το υπουργείο Εργασίας τρέχει τώρα να φέρει διάταξη για να συγκροτηθεί το πειθαρχικό σώμα.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.