Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσκεψη στο χιονισμένο καταφύγιο του “Καλλέργη”

 • Τα πρώτα χιόνια στο "Καλλέργη" ανήμερα του Αγίου Νικολάου
 • Τα πρώτα χιόνια στο "Καλλέργη" ανήμερα του Αγίου Νικολάου
 • Πορεία ανάβασης προς το καταφύγιο του "Καλλέργη" (5/12/2017)

Η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Αλικιανού διανυκτεύρευσε στο καταφύγιο του Καλλέργη στις 5/12 και ανήμερα του Αγίου Νικολάου πήρε τη χιονισμένη στράτα του γυρισμού.
H εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και στις δυνατότητες που προσφέρει στις σχολικές μονάδες ο νέος νόμος περί εκδρομών, που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 2017.
Επρόκειτο για μία εκδρομή η οποία αποσκοπούσε στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων των μαθητών, στη γνωριμία με τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, τη ζωή στο καταφύγιο του «Καλλέργη», με το ορειβατικό περπάτημα και τη διαβίωση στο βουνό.
Το εκπληκτικό στη διαδρομή ήταν ότι οι μαθητές κατά την ανάβασή τους πεζοπόρησαν με ηλιοφάνεια και σε ένα μονοπάτι καθαρό, ενώ την επόμενη ημέρα κατά την κατάβασή τους όλη η φύση ήταν ντυμένη στα λευκά. Έτσι, οι τελειόφοιτοι μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού είχαν την πρώτη τους επαφή με το πνεύμα των Χριστουγέννων στις κορυφές των Λευκών Ορέων. Επρόκειτο, για μια μοναδική και συνάμα μαγευτική εμπειρία.
Επίσης, δόθηκε στους μικρούς μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού μία μοναδική ευκαιρία για ένα σύντομο διάλειμμα από τα μαθήματά τους, μία γνωριμία από τους υπεύθυνους του καταφυγίου με τις κορυφές των Λευκών Ορέων, την ιστορία των καταφυγίων της περιοχής, την ορειβατική περιπλάνηση και την ορεινή διαβίωση. Προπάντων τους δόθηκε μία ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, ομαδικό παιχνίδι και τραγούδι, καθώς αρκετοί μαθητές είχαν μαζί τους τις λύρες και τα λαούτα τους.
Οι μαθητές στο τέλος δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Εμμ. Μεντάκη και Γιώργο Κλεινάκη, που από την αρχή της χρονιάς τους είχαν εμπνεύσει γι’ αυτό το εγχείρημα, καθώς και τους καθηγητές τους Ελένη Παπαδάκη, Δήμητρα Χαλκιαδάκη και τον υποδ/ντη τους Μ. Μακρυμανωλάκη, που το αγκάλιασαν με όλη τους τη δύναμη.

2 Σχόλια

 • [ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗΣ Α1] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΜΠΡΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Κ ΚΑΡΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΌΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥς ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 • [ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗΣ Α1] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΜΠΡΑΒΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.