Μουσείο Τυπογραφείας

Επίσκεψη στην εφορία πριν από τις κάλπες

Πριν από τις κάλπες του Μαΐου οι επικεφαλής των συνδυασμών που μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η εφορία να τους χορηγήσει ειδικό αυτοτελές Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Ο ΑΦΜ θα εκδοθεί στο όνομα του συνδυασμού και θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της περιφερειακής και δημοτικής περιόδου.

Για τη χορήγηση του ΑΦΜ υποβάλλεται στην εφορία γραπτή δήλωση, στην οποία αναγράφονται η επωνυμία του συνδυασμού και το όνομα του επικεφαλής.

Εκτός από τον ΑΦΜ οι συνδυασμοί που μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, υποχρεούνται στην τήρηση ειδικού βιβλίου στο οποίο καταχωρούνται υποχρεωτικά όλα τα έσοδα και οι δαπάνες τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με το νόμο, προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων είναι το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.