Μουσείο Τυπογραφείας

Επιφυλάξεις Βάμβουκα για τα τραπεζοκαθίσματα

Τις επιφυλάξεις του για την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, καταλογίζοντάς της, βιαστικές κινήσεις και έλλειψη σχεδιασμού, εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” Τάσος Βάμβουκας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των “Χ.ν.”, με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα τραπεζοκαθίσαμτα. «Είμαι επιφυλακτικός, διότι θεωρώ ότι η απόφαση για την αύξηση του παραχωρούμενου χώρου στις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, είναι μια βιαστική διευθέτηση χωρίς σχέδιο», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε: «Ως παράταξη εγκαίρως καταθέσαμε πρόταση για την σύσταση επιτροπής που θα άνοιγε τους χάρτες, ώστε με σχέδιο να παραχωρούνταν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στην κίνηση ΑμΕΑ και πεζών. Αντί αυτού υπό την πίεση πλέον του χρόνου, κατέληξαν σε γενικευμένες ρυθμίσεις που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε προβλήματα, όσον αφορά την προσβασιμότητα και την λειτουργικότητα της πόλης. Θα έπρεπε από νωρίς και συγκροτημένα να είχαν ανοιχτεί οι χάρτες ώστε να δούμε νέες δυνατότητες παραχώρησης και προβλήματα, ενώ τώρα θα τα βρούμε μπροστά μας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η πρότασή μας για την έγκαιρη προετοιμασία σχεδίου παραχωρήσεων, είχε αξία για την ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος».

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μην φοβάται ο Κ. Βάμβουκας πως θα υπάρξουν προβλήματα για τους πεζούς, πρώτον δεν είναι παλαβοί οι μαγαζάτορες να βάλουν τραπέζια και καρέκλες εκεί που περνάει κόσμος και δεύτερον αν μία στις χίλιες προκύψει κάποιο πρόβλημα, καρέκλες είναι και τραπεζάκια και δεν θα χρειαστεί γερανός για να τα πάει στην άκρη. Όλη αυτή η φασαρία για την προσβασιμότητα είναι τεχνητή και πάει εις βάρος της πολύ μεγαλύτερης και πραγματικής αξίας για τον τόπο μας που είναι ο τουρισμός από τον οποίο έχουν κέρδος (από πολλές απόψεις και όχι μόνο χρηματικά) όλοι και τα πάντα σε αυτήν την πόλη. Φυσικά έπρεπε να λυθεί αυτήν την στιγμή το θέμα δυναμικά και αυθόρμητα και όχι πάνω από ανούσιους χάρτες μετά από φλυαρίες δίχως τέλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.