Μουσείο Τυπογραφείας

Επιχείρηση για την μεταφορά βόμβας του Β’ Π.Π στη Σάμο

Ολοκληρώθηκε στις 09:30 το πρωί της Τρίτης (14/01) η αδρανοποίηση και η μεταφορά της βόμβας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε σε προαύλιο οικίας στην οδό Αγγελινάρα στην πόλη της Σάμου. Όπως μεταδίδει το samostoday.gr, η βόμβα με όχημα του Στρατού μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής «Στεφάνας» όπου εκεί πρόκειται να γίνει και η ελεγχόμενη έκρηξή της και καταστροφή της.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος τέσσερα στελέχη του ΕΟΔ ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς), ενώ τα της κυκλοφορίας οχημάτων και εκκένωσης των οικιών από κατοίκους συντόνιζε η ΕΛ.ΑΣ και στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Υποστήριξη παρείχε η Π.Υ. Σάμου και το ΕΚΑΒ με επικεφαλή γιατρό από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Η περιοχή είναι ασφαλής και οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες μπορούν να επιστρέψουν στις οικείες τους, αλλά και στα καταστήματά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.