Μουσείο Τυπογραφείας

Εορτασμός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκε χθες στις Βρύσες Αποκορώνου, στο αγρόκτημα της οικογένειας του κ. Γιάννη Κελάκη, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ  παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Για το ιστορικό της εορταζόμενης οικογενειακής εκκλησίας ο ιδιοκτήτης και κτήτορας κ. Γιάννης Κελάκης, υπογράμμισε ότι: «από μικρό παιδί ευτύχησα να γαλουχηθώ από ευσεβείς γονείς στην εκκλησία και σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ ήθελα να γίνω κληρικός, δεν τα κατάφερα. Στη ζωή μου, όμως, έχω κινδυνέψει αρκετές φορές και αν σώθηκα πιστεύω ότι πρόκειται σε θαύματα. Σε θαύμα, επίσης αποδίδω και το γεγονός ότι μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το Ι.Χ. επιβατικό μας αυτοκίνητο και τρία από τα παιδιά μου μέσα, σώθηκαν δίχως να πάθουν απολύτως τίποτα. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να κτίσουμε το 2001 στον χώρο του σπιτιού με το αγρόκτημά μας την μικρή εκκλησία και να την αφιερώσουμε στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα επειδή στο χωριό και την περιοχή δεν υπήρχε άλλη με αυτό το προσωνύμιο, αλλά και γιατί Μυρτώ λένε τη γυναίκα μου. Αργότερα βαπτίσαμε Μυρτώ και την εγγονούλα μας».

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Εξάλλου, μεγάλη ήταν η συμμετοχή προσκυνητών από τα Χανιά στο πανηγύρι της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα. Οι προσκυνητές αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης προκειμένου να επισκεφθούν το γειτονικό νησί και να παρακολουθήσουν τη δοξολογία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.