Μουσείο Τυπογραφείας

Ενταση και αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά

Μια προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και έναν δημότη παραλίγο να “τινάξει” στον αέρα το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά.

Η αντιπαράθεση αφορούσε προσωπικό θέμα ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο και τον δημότη. Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. με πρώτο θέμα την έγκριση του ισολογισμού του 2016 ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Χηνόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μια δικαστική απόφαση «σε βάρος του δημοτικού συμβούλου που ορίζει ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από τον δημότη καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να αποζημιώσει με 500 ευρώ το δημότη», τόνισε πως η παρουσία του δημοτικού συμβούλου στη συνεδρίαση είναι απαραίτητη και κάλεσε τον δημότη να προσέλθει στο μικρόφωνο και να δηλώσει αν θα κάνει χρήση των περιοριστικών όρων σε βάρος του συμβούλου.
Ο εμπλεκόμενος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε την αποχώρηση του δημότη καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποχωρήσει ο ίδιος από τη στιγμή που υπάρχουν περιοριστικοί όροι.
Στην αίθουσα επικράτησε ένταση, με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να ζητάνε από τον δημότη να αποχωρήσει, δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να θέλουν να τοποθετηθούν. Η ένταση κράτησε αρκετή ώρα και τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι ο εμπλεκόμενος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε αν δεν αποχωρήσει ο δημότης να καταγραφεί στα πρακτικά ότι με δική του πρόθεση παραμένει στην αίθουσα του Δ.Σ.
Ο δημότης από τη μεριά του είπε πως δεν «έχω καμία πρόθεση σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνω χρήση της απόφασης της δικαιοσύνης που με δικαίωσε» και ότι επίσης δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την αίθουσα.
«Το Δ.Σ. δεν παίρνει καμία θέση για το θέμα, δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας, αυτά θα τα λύσει η δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Χηνόπουλος, συμπληρώνοντας πως όσα ανέφερε ο δημότης έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.