Μουσείο Τυπογραφείας

Ενστάσεις – προβληματισμοί για δαπάνες της Περιφέρειας

Ενστάσεις και προβληματισμούς εξέφρασε η Περιφερειακή παράταξη “Η Κρήτη Μπροστά” με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, στην 3η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής .
Σε ανακοίνωσή της, συνοπτικά εκφράζει:
«α. τον προβληματισμό μας για την υπερψήφιση ενός θέματος ιδιαίτερης σημασίας ως προς το ύψος του προϋπολογισμού. Ουσιαστικά όμως και με τον τρόπο χρήσης της πλειοψηφίας της οικονομικής επιτροπής ενώ η εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού και η ψήφος της μειοψηφίας ήταν αρνητική παρά τη διαφορετική αιτιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής χρήση της δυνατότητας της πλειοψηφίας χωρίς τον απαραίτητο προβληματισμό σε ορισμένα σοβαρά ζητήματα ενδέχεται να οδηγεί σε ατραπούς.
β. τον προβληματισμό μας για την οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που δεν ακολουθούν το ετήσιο πρόγραμμα δράσης αλλά εμφιλοχωρούν με υπεραπλουστευτικές διαδικασίες. Εγκρίναμε τη δαπάνη 30.000 ευρώ για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα Χανιά ενώ ως προς το Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου SOCCA World Cup 2019 στο Ρέθυμνο που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης δεν έχει ακόμα ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εγκεκριμένες δράσεις του από την προηγούμενη θητεία».
Η παράταξη Μαρκογιαννάκη επαναλαμβάνει ότι «αφενός μεν σεβόμαστε και αποδεχόμαστε στο σύνολό τους τις αποφάσεις του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, αφετέρου δε επιμένουμε ότι είναι αναγκαία η ενδελεχής ενημέρωση των νέων περιφερειακών συμβούλων για κάθε εγκεκριμένο σχεδιασμό που εισέρχεται στην νέα θητεία, εφόσον προκύπτει συνέχεια, στη βάση του οποίου λαμβάνονται αποφάσεις. Η ενημέρωση αυτή ξεκίνησε με το σχέδιο δράσης και μέχρι σήμερα έχει παραμείνει εκεί».
Τέλος επισημαίνει ότι «το πρωτοποριακό σύστημα comidor που υλοποίησε και εφαρμόζει η αρμόδια αντιπεριφέρεια και διεύθυνση, ίσως εξαιτίας του χορηγούμενου εξοπλισμού δεν καταφέρνει να είναι χρηστικό και αποτελεσματικό για την παρακολούθηση των συνεδριάσεων για τον οποίο αποσπάσαμε την διαβεβαίωση ότι θα επιλυθεί».
Υπενθυμίζεται ότι στην Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης συμμετέχουν οι Κοπάσης Ελευθέριος και Παπαβασιλείου Νεκτάριος ενώ ως αναπληρωματικοί οι Ματαλλιωτάκης Γιώργος και Χρονάκης Νικόλαος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.